Rein en Cees in De Tas met in hun midden Regina, hun steun en en toeverlaat. Foto: Ellen van Dilst
Rein en Cees in De Tas met in hun midden Regina, hun steun en en toeverlaat. Foto: Ellen van Dilst (Foto: )

De pachters voor De Tas zijn gevonden!

Ingezonden

Rein gaat toch nog even door

Rein Kamphuis en Cees van der Heijden zijn per 1 januari 2020 gestopt als uitbaters van het dorpshuis in Benthuizen. Begin december hebben zij met een afscheidsfeest, waar veel trouwe klanten aanwezig waren, waardig afscheid genomen.

Benthuizen - De grote vraag in de afgelopen periode was: Wie gaat nu het Dorpshuis pachten en uitbaten?

In nauw overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn is er gezocht naar een oplossing. Het mooiste zou natuurlijk zijn als het dorpshuis gedraaid zou worden door inwoners van Benthuizen. Dit zou namelijk mooi aansluiten op de beleidsplannen en dorpsvisie van de gemeente Alpen aan den Rijn en de dorpskern Benthuizen.

Na enige bedenktijd heeft Rein Kamphuis besloten om een doorstart te maken. In Alvin van der Perk en Willem Pruyssers heeft hij twee nieuwe “benthuizense” compagnons gevonden waarmee hij een vennootschap onder firma heeft opgericht. Deze V.o.f. zal enerzijds de commerciële activiteiten van ‘De Tas’ Dorpshuis-Eetcafé gaan beheren maar anderzijds ook klaar staan om sociaal maatschappelijke activiteiten zoals bijvoorbeeld “De Lange Tafel” in het dorpshuis te ondersteunen. In samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn is besloten om de bovengenoemde constructie voor een half jaar aan te gaan. Het komende halfjaar wordt een definitieve organisatiestructuur, waarin commerciële en sociaal-maatschappelijke activiteiten een plek krijgen, verder uitgewerkt.

De visie van het dorpshuis zoals deze 6 jaar geleden door Cees en Rein is ingezet zal ook het uitgangspunt zijn van de nieuwe pachters.

Willem Pruyssers is de nieuwe kok. Zijn keuken zal open zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 17.00 uur tot 20.30 uur. Tevens zal hij op verzoek ook buffetten klaarmaken buiten deze openingstijden. Naast deze nieuwe baan is Willem al jaren horeca-vakslager en de huisleverancier van het vlees van ‘De Tas’ Dorpshuis-Eetcafé. Willem heeft een nieuwe kaart samengesteld.

Alvin van der Perk zal een plek achter de bar gaan innemen. Hij is verantwoordelijk voor de werkzaamheden op dinsdagavond (17.00 uur – 23.30 uur) en zaterdagavond (17.00 uur – 01.00 uur). Alvin is flexibel en derhalve, indien dit nodig is, ook op andere dagen inzetbaar. In het dagelijkse leven is Alvin werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij.

Rein Kamphuis is een oude bekende. Hij heeft de afgelopen 6 jaar samen met Cees van der Heijden nieuw leven in het dorpshuis geblazen. Hij doet wel een stapje terug en zal voortaan verantwoordelijk zijn voor de werkzaamheden op woensdagavond (16.00 uur – 23.00 uur), donderdagavond (17.00 uur – 23.00 uur) en vrijdagavond (17.00 uur – 01.00 uur). Naast deze werkzaamheden heeft hij een baan als administratief medewerker aangenomen.

De nieuwe crew van De Tas’ Dorpshuis-Eetcafé wenst u een gezond en smakelijk 2020.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden