Een groep van de  scouting was deze avond ook aanwezig. Foto: Rob Langerak
Een groep van de scouting was deze avond ook aanwezig. Foto: Rob Langerak (Foto: Rob Langerak)

Het nieuwe jaar goed ingeluid!

Met een toost op de toekomst hebben burgemeester Liesbeth Spies en kinderburgemeester Elmehdi Sassa tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Alphense gemeentehuis, 2020 ingeluid.

Alphen aan den Rijn - Enkele honderden inwoners van de gemeente waren op de receptie afkomen. Op persoonlijke titel of als vertegenwoordigers van een vereniging zoals de carnavalsverenigingen de Cascarvieten (Alphen) en de Krooshappers (Boskoop). Uit het kwekersdorp was ook de plaatselijke scouting aanwezig, die dit jaar het 100-jarig jubileum viert. Enkele boeren parkeerden hun tractoren voor het gemeentehuis en een aantal bewoners van het huisnummer 20 had eveneens gehoor gegeven aan een persoonlijke uitnodiging. Natuurlijk waren ook de kinderwethouders en hun jeugdraad aanwezig.

Spies stond in haar toespraak stil bij de relatief rustige jaarwisseling, maar hoopt toch dat Den Haag luistert naar de wens van gemeenten om het knalvuurwerk en vuurpijlen te verbieden. Elmehdi had de feestdagen en familiekring doorgebracht en lekker veel gegeten. Toen het klimaat ter sprake kwam, wees hij er op, dat er misschien meer prullenbakken moeten komen en we met zijn allen voor minder zwerfafval kunnen zorgen. Liesbeth Spies vertelde dat rond de viering van 75 jaar bevrijding veel activiteiten worden georganiseerd. "Dat kan uiteraard niet zonder ook uitgebreid te herdenken." Maar ook op andere vlakken is er volgens haar volop te doen. "Het oude gemeentehuis in Boskoop wordt gerenoveerd, het Alphense centrum krijgt steeds meer smoel en we gaan hard op zoek naar oplossingen voor de infrastructuur rond Boskoop en Hazerswoude. We hopen snel een sportakkoord te sluiten en elke kern krijgt zijn eigen huiskamer of buurthuis." Door Rob Langerak

Meer berichten