Foto:

'Geloven in jezelf is het belangrijkst'

Morvenna Goudkade

Ze was altijd al creatief, maar sinds anderhalf jaar is dat in een stroomversnelling gekomen. Tegenwoordig laat Carla van Diemen (51) uit Boskoop haar creativiteit de vrije loop. Ze besloot na negentien jaar in de horeca haar leven een nieuwe wending te geven. Afgelopen weekend stond ze op de tweedaagse kerstmarkt bij de Proeftuin van Holland, daar kon iedereen kennismaken met haar 'Handmade recycled by Carla' collectie. Mensenmens Carla wil ook nog steeds zorgzaam zijn en dat doet ze sinds kort als assistent uitvaartbegeleider. Ze combineert dat alles met haar partner, kinderen en bonuskinderen. Of ze happy is met haar leven? Ja, want ze gelooft in wat ze doet.

BOSKOOP - "Zelf dingen maken, dat heb ik altijd gedaan," blikt Carla terug. ''Naaien, breien, haken, alles met stoffen en draad zeg maar. Kleding en spulletjes voor in huis. Vroeger gaf ik ook thuis naailes." Op de kerstmarkt liet ze zien wat haar nieuwe collectie inhoudt: vaak op basis van hergebruik, waarbij ze bestaande stoffen combineert tot nieuwe ontwerpen. Kleding, woondecoratie, speelgoed en kerstdecoratie: de collectie is gevarieerd.

"Het is zo leuk om mee bezig te zijn," zegt Carla, met glinsterende ogen. "Een oud tafelkleedje van oma combineer ik met een hergebruikt gordijn, met kantrandjes als finishing touch. Alles heeft een eigen verhaal, alles is anders, alles is uniek." Ook eigen breisels en haakwerk maakt deel uit van de collectie. "Naailessen geef ik inmiddels ook weer," vertelt de creatieve Boskoopse. "Wie daar op af komen? Veel jonge meiden, die vinden het heel leuk om hun eigen kleding te maken met een persoonlijke twist."

Carla werd geboren in Woubrugge, maar kwam al op jonge leeftijd met haar familie in Boskoop wonen. Ze trouwde en kreeg een gezin. Toen de kinderen opgroeiden, wilde ze graag buiten de deur werken en dat deed ze als leidinggevende bij Dufais party & event. Jarenlang was ze een vertrouwd gezicht als gastvrouw bij feestjes en partijen, waar ze dan met een team op locatie aanwezig is. Ook werkte Carla als gastvrouw bij Flora Boskoop. "Ik ben een mensenmens, altijd geweest. Ik wil voor anderen klaarstaan en zorgen voor mensen. Dat deed ik in de horeca en dat doe ik nu bij een uitvaartorganisatie, als assistent van de uitvaartbegeleiders."

Ze heeft ook moeilijke tijden gekend, maar is niet bij de pakken gaan neerzitten, vertelt ze. ''Ik heb het leven altijd weer opgepakt en heb geleerd om op mezelf te vertrouwen. Mijn huidige partner steunt me en gelooft in wat ik doe. Dat is heel fijn, maar je moet ook in jezelf geloven. Dat is het belangrijkst. Ik geloof tegenwoordig echt in mezelf." Over haar huidige creatieve ontwikkeling: "Ik ben zelf ook wel verrast, dat ik mijn werk nu durf te laten zien. Mensen verwachten dit soms niet van mij, maar je moet je nooit laten weerhouden als je echt iets wilt."

Carla vertelt over een nieuw concept waar ze mee bezig is: herinneringsdekens. "Daar zijn stukjes van stoffen in verwerkt, waar iemand herinneringen aan heeft. Om een dierbare te herdenken of als afsluiting van een periode." Ze is happy met hoe het nu gaat zegt ze. Al heeft ze wel een wens: "Ik droom van een leuk klein winkeltje of een shop-in-shop voor mijn eigen collectie. Dat lijkt me geweldig. Wel in deeltijd, want het uitvaartwerk wil ik ook blijven doen."

Ook in het Rosarium?

Wekelijks gaan wij in deze rubriek in gesprek met iemand uit de regio. Man of vrouw, jong of ouder, iedereen heeft zijn eigen verhaal en elk verhaal is anders. Kent u iemand met een verhaal? Laat het ons weten via de redactie: redactie.gkw@dpgmedia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden