Hans Verhoeff

BSC'68 behoudt aansluiting met de top

Na twee opeenvolgende overwinningen is het voor de groen/witten zaak ook de derby tegen Moerkapelle tot een goed einde te brengen. De tegenstander staat slechts een paar puntjes achter dus het belooft geen makkelijke opgave te worden. 

Op een prima bespeelbaar hoofdveld schiet BSC uit de startblokken. Guido de Peinder schiet over links een paar tegenstanders voorbij, trekt naar binnen en haalt de trekker over. Helaas was het schot niet zuiver genoeg om keeper Sloof in problemen te brengen maar de toon was gezet. Ook de tweede mogelijkheid was voor BSC. Dit maal was het Lyon Korving die van buiten het strafschopgebied aan kon leggen. Helaas was ook deze poging een prooi voor Sloof. De eerste de beste uitbraak van Moerkapelle resulteerde in een hoekschop. Deze wordt hoog voor de pot geslingerd en het is aanvoerder Daniël van den Hoven die zijn kale kop tegen de bal plant. Gelukkig ging de bal recht op Michael Verhoef af zodat die eigenlijk gemakkelijk kon tegenhouden maar stopper Robin de Bruin kwam er minder goed van af. Van den Hoven raakte namelijk niet alleen de bal maar ook de neus van de Bruin. Het bloed spoot er uit en scheidsrechter Heemskerk, in het dagelijks leven werkzaam in het ziekenhuis, was als eerste aanwezig om eerste hulp toe te passen. Na zo'n kleine tien minuten kon het spel hervat worden en een paar minuten later betrad ook bikkel Robin de Bruin weer het veld. Hoewel het spel niet hoogstaand was ontspon zich een interessant duel. BSC had het beste van het spel maar Moerkapelle was, vooral via Tim Koorevaar, soms levensgevaarlijk in de counter. Toch ontstaat het meeste gevaar voor het blauw/witte doel. Tot drie maal toe is het Guido de Peinder die voor gevaar zorgt maar alle pogingen werden geklaard door Lorenzo Sloof. Vooral de vrije trap vanaf de linkerkant die in de verre kruising dreigde te verdwijnen leverde een spectaculair plaatje op. Zo breekt de rust aan met een dubbelblanke stand, een stand waar BSC niet veel aan heeft dus zal er na de pauze nog een schepje bovenop moeten. 

Het is echter Moerkapelle dat de eerste kans krijgt. Timon van Dam is de BSC verdediging te slim af en gaat recht op Michael Verhoef af. Van Dam is niet koelbloedig genoeg en zijn schot gaat ruim over het doel. BSC schrikt wakker en bepaalt vanaf dat moment de wedstrijd. Jop Splitthoff geeft een subliem steekpassje op de diepgaande Lyon Korving en diens schot richting kruising verdiende zeker om tot een doelpunt gepromoveerd te worden. Weer is het echter Lorenzo Sloof die gestrekt naar de bovenhoek gaat en met zijn vingertoppen de bal uit het doel weet te werken. Ook een goeie actie van Reno Smulders eindigt bijna in het doel maar met een uiterste krachtsinspanning haalt Thom van den Berg de bal van de doellijn. Michael Verhoef pareert nog een schot in de korte hoek van Tim Koorevaar en dan kan eindelijk de man van het scorebord aan 't werk. Guido de Peinder neemt een corner vanaf de rechter kant, deze komt op de penaltystip waar Reno Smulders op de goede plaats staat om de bal binnen te koppen: 1-0. Moerkapelle is nog een keer gevaarlijk via Stef van der Salm maar Michael Verhoef geeft weer geen krimp. Invaller Karsten van Etten promoveerde, met zijn eerste balcontact, een lage voorzet van Reno Smulders tot de 2-0 en de wedstrijd was beslist. 

Drie belangrijke punten voor BSC met nog twee wedstrijden voor de boeg voor de winterstop. Als ook die in een overwinning worden omgezet gaan we nog een mooie tweede competitiehelft tegemoet. Ten slotte beterschap gewenst aan Robin de Bruin die zijn neus heeft gebroken. Volgende week de uitwedstrijd tegen SPV'81 in Polsbroek, aanvang 14.30 uur.

Door Hans Verhoeff

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden