Twee teams Floreant periodekampioen

Net als het eerste elftal van de dames van Floreant heeft het zaterdagelftal van Floreant-zaterdag de volle buit al binnen.

Boskoop - Door met 3-1 in eigen huis te winnen van Cabauw en omdat nummer twee Bergambacht gelijkspeelde tegen nummer drie Haastrecht, is Floreant al verzekerd van de eerste periode.

Zeven punten

De voorsprong op Bergambacht bedraagt, met nog twee wedstrijden te spelen in de eerste periode (verspeeld over twaalf wedstrijden), zeven punten en dat is niet meer overbrugbaar voor de tegenstanders. De Boskopers wonnen voor de tiende keer op rij.

Meer kans

In de wedstrijd tegen Cabauw was Floreant de gehele wedstrijd de dominerende ploeg, maar verzuimde de opgelegde kansen te maken. Daardoor bleef Cabauw, dat voortdurend loerde op de counter, lange tijd in de wedstrijd. De uitblinkende vleugelspelers van Floreant, Simeon van Klaveren en Luuk Speijer, bezorgden de verdediging van Cabauw de nodige problemen, maar uitgerekend de goalgetter van Floreant, Jeffrey Hilgeman, had niet zijn beste dag. Toch was het Hilgeman die alert reageerde op een bal die van paal afketste, en zodoende de 1-0 op het scorebord bracht. Het was zijn negende doelpunt in tien wedstrijden. Een vuurpijl van Bart Houdijk belandde valk voor rust nog op de lat.

Tweede helft

In de tweede helft drukte Floreant het overwicht uit en bracht de score via Bart Houdijk (stiftje lang de doelman) en Roy Monissen (assist van Bruce Tol) op 3-0. Cabauw maakt, nadat de Boskoopse verdediging even niet oplette, via Friso Nagel nog de eretreffer.

Floreant heeft volgende week vrij in de vierde klasse C en speelt zijn laatste wedstrijd voor de winterstop op 14 december uit tegen GSV Gouda, de nummer vijf in de ranglijst.

Vertrouwenspersoon

Het zou eigenlijk niet nodig moeten zijn: gedragsregels binnen de sport. Door misstanden binnen de sportverenigingen is het de afgelopen jaren duidelijk geworden dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Vanuit het NOC*NSF en de gezamenlijke sportbonden, waaronder de KNVB, zijn regels opgesteld en is informatie gegeven hoe een en ander vorm te geven.

Ondanks afspraken en regels kan er mogelijk toch wat gebeuren waarbij je je niet prettig of veilig bij voelt, je zorgen maakt over een bepaalde gang van zaken of als je iets onafhankelijk en vertrouwelijk wil bespreken. Dat kan met een vertrouwenscontactpersoon. De contactgegevens zijn te vinden op de website van Floreant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden