Ook tijdens Sinterklaas is het een feestje op Jordi's Partypont.
Ook tijdens Sinterklaas is het een feestje op Jordi's Partypont.

'We hebben nooit een saai feessie gehad'

Key Tengeler

Verstopt op een bedrijventerrein in Bodegraven ligt een speciale feestboot op de Rijn: de Partypont van Zwammerdammer Jordi van Asselt. Hij stapt de boot in met twee flessen jenever in zijn handen. 'Een speciale aanvraag voor komend weekend.'

Zwammerdam - "Ik heb de boot van een neef verkregen," vertelt Jordi. Hij had hem altijd al enorm gaaf geleken om een kroeg op het water te creëren. "Toen heb ik een keer met een gekke bek tegen mijn neef gezegd: 'Als je nog eens een platte schuit tegenkomt…'" Er ging een half jaar voorbij en ineens kreeg Jordi een belletje: zijn neef had een boot gevonden. "Ik was allang weer vergeten dat ik dat had gezegd," lacht Jordi. "Maar toen ik de kans had, werd ik weer enthousiast."

Zelf bedacht en gebouwd

Met een kraan en vrachtwagen werd de boot gebracht. "Ik heb twee maten gevraagd mee te doen en samen hebben we uit eigen zak geïnvesteerd." Jordi, Stefan en Thomas staken de koppen bijeen om met ideeën te komen. Alles was mogelijk. Jordi straalt. "Ik dacht, een loungebank zou vet zijn. En bam! We deden het." De jongens namen een bar over uit een café, maar de rest van de inrichting hebben ze zelf bedacht en gebouwd. "Zo hebben we zelf een tafel ontworpen waar een BBQ in zit en die we kunnen uitklappen om eten op uit te stallen."

Toen de Partypont de eerste keer het centrum van Alphen invoer, wisten mensen niet wat ze zagen. Jordi denkt er graag aan terug. "Er werd veel gelachen en we kregen allemaal opgestoken duimpjes. Het was één groot gekkenhuis."

Mooie ervaringen

Na een aantal maanden werd de Partypont een echt bedrijf en inmiddels bestaat de boot al 5,5 jaar. In die tijd maakten de jongens veel moois mee. "Ik weet nog een keer dat de koeling kapot was gegaan. Dat was echt een nachtmerrie: we zaten met lauw bier." Jordi belde gelijk een vriendin op of zij alsnog een paar gekoelde kratten kon gaan halen. "Die hebben we onderweg opgepikt en voor de verloren tijd zijn we langer doorgevaren. Daarna heeft die groep elk jaar opnieuw geboekt."

Jordi kan maar moeilijk kiezen wat het gekste is dat hij heeft meegemaakt. "Ik denk het vrijgezellenfeest met een striptease. Of de Gaypride. Of nee, het aanzoek van een vriend van Dries Roelvink, die er zelf ook bij was. We hadden er een extra boot bijgelegd om de mensen te verdelen, maar zij maakten van een van de boten een 'kinderboot'. Mijn maat die die boot bestuurde was ineens de oppas!"

Ambitie

Jordi, Thomas en Stefan varen vooral in de weekenden en op speciale aanvraag. Dat moet ook wel, want naast de Partypont hebben zij gewoon nog een andere baan. Jordi: "Het is fijn om het financiële risico te kunnen spreiden. Maar het is mijn droom om van de Partypont te kunnen leven."

Feestje voor iedereen

De Partypont pikt 12 tot 55 gasten op in een parkje in Zwammerdam of bij de centrumbrug in Bodegraven en vaart over veel over de Rijn. "Het is gek, maar of er nu twintig of veertig man aan boord zijn, het voelt bijna even druk." Ze doen alles met één all-informule, vertelt Jordi. "Vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes, bruiloften, voetbalteams, familievaarten en zelfs groepen ouderen." De insteek is dat iedereen een betaalbaar feestje kan geven en dus moet de boot voor elke groep geschikt zijn. "We krijgen veel complimenten. Mensen zien dat het onze hobby is, dat voel je. Het is altijd gezellig. En we hebben nog nooit een saai feessie gehad!"

www.partypont.nl

Serie over de Rijn

Als een slagader stroomt de Rijn door Nederland. en vertakt hij zich in kanalen, weteringen en slootjes, de haarvaten van het landschap. Maar wat de rivier voor het land en de samenleving betekent, bevindt zich 'onder de oppervlakte'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden