Kandidaten voor het Koetsiersbewijs Vierspan.
Kandidaten voor het Koetsiersbewijs Vierspan. (Gerrie Niesing)

koetsiers bewijs

Zondag 24 November 2019 hebben we in Boskoop een bijzonder examen gehad.

Het was een examen voor het koetsiers bewijs Enkelspan (Waarbij 1 paard voor de wagen staat en de koetsier deze aanspanning veilig over de openbare weg stuurt) en koetsiersbewijs tweespan (Waarbij er twee paarden voor de wagen staan en de koetsier dit span paarden onder controle moet houden op de openbare weg) en, en dat is heel speciaal; Koetsiersbewijs Vierspan! (Waarbij de koetsier vier paarden onder controle moet houden en veilig door het verkeer moet rijden).

Alle koetsiers zijn cum laude geslaagd voor de theorie, het is nog niet eerder voorgekomen dat alle deelnemers met 0 fout de theorie hebben behaald!

En dan de praktijk; Ik kan zeggen dat ik zeer trots was toen de examinator , De heer B. Brans, vertelde dat de kandidaten professioneel gestuurd hadden en de paarden volledig onder controle waren.

Voor het enkelspan zijn geslaagd;
Willem-Jan van Dorp
Angela van Leeuwen
Brigitte t 'Hoen

Voor het tweespan zijn geslaagd;
Ton van Zoest
Pedro Droogh

En voor het vierspan zijn geslaagd;
Natasja Slappendel
Peter de Korte

Beste kandidaten van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie koetsiersbewijs! Het is prachtig dat we weer een aantal professionele menners erbij hebben zodat de aangespannen wereld er weer een beetje mooier uit gaat zien!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden