Seniorendagen in de bibliotheek

De gehele maand december staat in het teken van De Schitterende Seniorendagen. Tijdens deze 'schitterende dagen' biedt Bibliotheek Rijn en Venen, samen met verschillende samenwerkingspartners, senioren een breed aanbod aan activiteiten. Wat deze dagen extra schitterend maakt: alle activiteiten zijn gratis.

Alphen a/d Rijn - Op 4 december staat Bibliotheek Alphen Centrum geheel in het teken van Sinterklaas. Bezoekers kunnen Sinterklaasgedichten maken en genieten van een optreden van de leerlingen van de Nieuwe Muziekschool Alphen. Ook is er van alles te doen rondom de Kerstdagen: een eigen kerstbal maken en/of versieren, een optreden van a capella kerstkoor the X-Mas Vocals en genieten van een kopje warme chocomel met kerstkransjes.

Voor iedereen die mee wil praten met de kleinkinderen over techniek, gamen of Lego® zijn er drie activiteiten in het eLAB® van de Bibliotheek. Op 4 december wordt tijdens het TechniekLab gebouwd aan een vervoersmiddel voor Sinterklaas. Op 11 december is er de workshop CoSpaces, waarin een eigen game gemaakt kan worden en daarna echt gespeeld met een VR bril op. En op 18 december gaan de deelnemers kerstballen van Lego® maken.

Voor alle activiteiten is geen ervaring nodig.

Voor een overzicht van alle activiteiten kunt u terecht op de website: www.bibliotheekrijnenvenen.nl. Aanmelden kan via infobalie in de Bibliotheek, telefonisch: 0172-475 771, e-mail: senioren@bibliotheekrijnenvenen.nl of de website.

Winterse workshops

Naast de vele inloopactiviteiten kunnen senioren aan de slag tijdens verschillende workshops. Zo is er op 10 december de workshop 'digitaal fotoalbum maken'. Ook kunnen de voeten van de vloer tijdens de swingende salsaworkshop op 20 december in Bibliotheek Alphen Centrum, waar alle pasjes en draaien van de salsa voorbij komen. Creatievelingen kunnen in Parkvilla op 13 december een eigen kunstwerk maken tijdens de workshop schilderen.

Voor een overzicht van alle activiteiten kunt u terecht op de website: www.bibliotheekrijnenvenen.nl. Aanmelden voor de workshops en andere activiteiten kan via infobalie in de Bibliotheek, telefonisch: 0172-475 771, e-mail: senioren@bibliotheekrijnenvenen.nl of de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden