Achteraan staan: Jaco Laban en Jeroen Rotteveel. Vooraan staan van links naar rechts Rob Dunki Jacobs, Eijsbert Corts, Edo Groenendijk en Jacob Jan Gordijn.
Achteraan staan: Jaco Laban en Jeroen Rotteveel. Vooraan staan van links naar rechts Rob Dunki Jacobs, Eijsbert Corts, Edo Groenendijk en Jacob Jan Gordijn. (Foto: )

Lintje voor zes brandweerlieden Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp - Tijdens de brandweerkorpsavond Hazerswoude-Dorp op 22 november zijn Koninklijke onderscheidingen (Lintjes) in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Zes vrijwillige brandweerlieden ontvingen hun Lintje uit handen van burgemeester Liesbeth Spies. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau ter ere van hun minimaal twintig vrijwillige dienstjaren bij de brandweer.

De volgende mensen hebben een Lintje ontvangen:

- J.M.M. Laban

- J.J.J. Gordijn

- J.M. Rotteveel

- R. Dunki Jacobs

- E.G. Corts

- E.C. Groenendijk

Leden van de vrijwillige brandweer kunnen na twintig dienstjaren worden voorgedragen voor een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De minister van Justitie en Veiligheid en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben besloten om per 1 januari 2020 deze automatische benoemingsgrond voor een Lintje te beëindigen. Dit betekent niet dat brandweerlieden niet meer in aanmerking komen voor een Lintje. Op basis van bijzondere persoonlijke verdiensten ziet de gemeente graag nieuwe voorstellen tegemoet.Zie: https://lintjes.nl/voordragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden