Ali: "We hebben zelf alles opgeknapt!"
Ali: "We hebben zelf alles opgeknapt!" (Foto: Edith Op de Woerd)

Boskoop is een goede kleermaker rijker

Edith Op de Woerd

Ali is echt van alle markten thuis

Sinds 1 oktober heeft een nieuw naaiatelier haar deuren geopend: Knip & Stik pal naast de Hoogvliet aan de Linnaeusweg. Trotse eigenaar is kleermaker Ali el Azzemani die samen met zijn vrouw Najat deze nieuwe zaak runt.

Boskoop - Ali (47) en Najat (42) zijn van Marokkaanse afkomst. Najat is op 9-jarige leeftijd samen met haar ouders Nederland gekomen. Ali is na zijn huwelijk met Najat in 2002 naar Nederland gekomen. Altijd is Boskoop hun woonplaats geweest in Nederland.

Ali heeft al in Marokko ervaring opgedaan als kleermaker en sinds hij in Nederland woont, heeft hij in de regio op diverse plaatsen werk als kledinghersteller gehad. Anderhalf jaar geleden besloot hij, met ruim 25 jaar ervaring, dat het tijd werd voor zichzelf te beginnen. Hij startte van huis uit met herstellen en vermaken van kleding. Het echtpaar heeft inmiddels vijf kinderen en al snel bleek het huis te klein te zijn voor alle naaiwerkzaamheden.

Knip & Stik

Via de broer van Najat kwamen ze in contact met Henk Windhorst , de gepensioneerde eigenaar van het pand waar Ali nu zijn kleermakerij heeft.

De maand september werd gebruikt voor het opknappen van het pand. Ali: "We hebben zelf alles opgeknapt, alleen de vloer en het plafond zijn nog in de oude staat, verder is alles door ons onder handen genomen." De ruimte is fris en helder. Ali: "Heel dankbaar zijn we voor de hulp van Henk Windhorst. Hij heeft een prachtige werktafel van 350 x 150 cm voor mij gemaakt en de ophangsystemen voor alle klossen garen."

Er zijn paskamers waar klanten hun kleding kunnen passen. Na een maand hard werken werden de deuren van Knip & Stik officieel geopend.

Verschillende soorten naaimachines

Ali heeft geïnvesteerd in vijf professionele naaimachines. Deze zijn nodig om aan alle vragen met betrekking tot herstellen, aanpassen en maken van alle soorten kleding en gordijnen te kunnen voldoen. Leer verlangt bijvoorbeeld een ander soort naaimachine dan flexibele stoffen als joggingstof en dikke stoffen vragen ook een ander soort naaimachine dan fijne stoffen. Verder is er een zogenaamde lockmachine en een naaimachine die 'blinde zomen' kan maken. Bovendien staat er een professionele strijkmachine.

Thuis

Ali en Najat voelen zich helemaal thuis in Boskoop. Ze zijn blij met de hulp van Henk Windhorst en ze hopen veel Boskopers te kunnen helpen met repareren en herstellen van kleding en gordijnen. Ali is echt van alle markten thuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden