Beginnerscursus EHBO Boskoop

Je zit met een vriend gezellig aan tafel. Ineens verslikt jouw tafelgenoot zich. Hij loopt blauw aan en dreigt te stikken. Weet jij wat je moet doen? Op zo'n moment betekent kennis van EHBO het verschil tussen leven en dood. Sterker nog, op dat moment kun je het verschil maken tussen leven en dood.

Boskoop - Weet je niet wat u moet doen? Onze EHBO cursus helpt je daarbij. Tijdens ongeveer 12 avonden van 2 uur worden jou alle vaardigheden bijgebracht en ga je deze uitgebreid oefenen. Zo leer je onder andere hoe u een slachtoffer in veiligheid kunt brengen en hoe u de toestand van het slachtoffer kunt beoordelen. Je leert reanimeren met en zonder AED (Automatische Externe Defibrillator), hoe u een bloeding of (brand)wond moet behandelen. Je weet precies wat te doen in geval van bewusteloosheid, bij letsel aan botten, spieren en gewrichten, en bij hoofd- en wervelletsel.

Ziektebeelden worden herkenbaar voor je zodat je sneller zult reageren.

Maar ook bij minder ernstige situaties is het belangrijk dat je weet wat je moet doen om erger te voorkomen.

De Boskoopse EHBO-vereniging wil bij voldoende aanmeldingen aan het begin van 2020 een opleidingscursus EHBO starten.

De kosten voor de ze cursus bedragen € 150.—Veel zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat mensen opgeleid zijn tot eerste hulpverlener, en vergoeden daarom vaak (tot wel 100%) de kosten van de cursus.

Voor informatie kunt u bellen met Henk Senneker, 06-45895500, of mailen naar boskoopseehbo@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden