Wethouder Gert-Jan Schotanus overhandigde hen namens de gemeente een prachtig bloemstuk.
Wethouder Gert-Jan Schotanus overhandigde hen namens de gemeente een prachtig bloemstuk. (Foto: Edith Op de Woerd)

Al 65 jaar een heerlijk paar: Briljant!

Edith Op de Woerd

Gré en Gijs van der Wolf-de Knikker, woonachtig aan de Draaistok in Boskoop, waren deze week precies 65 jaar getrouwd. De commissaris van de Koning én de Koning Willem-Alexander zelf hebben de felicitaties overgebracht middels een brief. Wethouder Gert-Jan Schotanus bracht namens het gemeentebestuur een bezoek.

Boskoop - Gré (85) is in Kaagjesland geboren en getogen. Gijs (87) zag in Boskoop het levenslicht. Zij ontmoetten elkaar tijdens de dansles in café de Landbouw in Boskoop. Gré had samen met een vriendin dansles en danste op de livemuziek van de tweemansband The Rowo's, waarvan Gijs de drummer was. Van het één kwam het ander.

Het huwelijk voltrok zich in 1959 in het gemeentehuis van Boskoop. Gré droeg een prachtige lange roze trouwjurk. Gré: "Ik mocht niet in het wit trouwen. Er werd me verteld dat alleen deftige mensen in het wit mochten trouwen." Spijt heeft ze er niet van: "Roze is nog steeds mijn lievelingskleur".

Het paar trok in bij de ouders van Gijs in Boskoop. Een slaapkamer werd omgetoverd tot woonkamer en een klein slaapkamertje werd tot keuken verbouwd. Ruim 11 maanden na de huwelijksvoltrekking werd zoon Dirk geboren, nog eens vijf jaar later werd dochter Mary ter wereld gebracht.

Gré en Gijs hebben beiden tot aan hun pensioen hard gewekt. Gijs als schilder en behanger. in loondienst maar ook in de avonduren werden heel wat muurtjes opgeknapt door Gijs. Gré was moeder en huisvrouw en heeft, behalve haar eigen huishouden, ook heel veel anderen echtparen geholpen in het huishouden. Breien was haar grote hobby. Ze heeft talloze truien voor de armen in Roemenië gebreid.

Hun vrije tijd brachten ze graag door in de caravan. Al voor het hoogseizoen stond de caravan in de regio bij een boer op het erf. Gijs werkte dan overdag en kwam 's avonds naar de caravan. Zodra Gijs vakantie had, vertrokken ze naar Oostenrijk. Op camping Sonnenberg in Nüziders in Voralberg hebben ze heel wat weken doorgebracht. Slechts één keer zijn ze 'vreemd gegaan' naar een camping in Frankrijk, Gré: "Dat was eens maar nooit weer!!" In 2014 hebben ze van de eigenaars van de camping een certificaat ontvangen omdat ze al maar liefst vijftig jaar de camping bezocht hadden.

Drie jaar geleden betrok het echtpaar het appartement aan de Draaistok in Boskoop. Gré: "Gijs was ziek en zou 5 dagen na de oplevering opgenomen worden. In die vijf dagen heeft hij alle muren nog van een behangetje voorzien, eens een behanger, altijd een behanger." De operatie verliep niet volgens plan en even was Gré bang dat Gijs en zij niet meer samen van het nieuwe appartement konden genieten. Gelukkig keerde het tij. Ondanks wat ongemakken wonen ze nog altijd met veel plezier zelfstandig.

Hun 65-jarig huwelijk hebben ze gevierd in Limburg. Met de twee kinderen, 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen hebben ze een lang weekend van elkaar genoten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden