Foto: Morvenna Goudkade

'Wij hebben er onwijs veel zin in samen'

Morvenna Goudkade

Onlangs werden ze onthuld tijdens het Prinsenbal van carnavalsvereniging De Krooshappers: Keukenprins Alex Lourier (42) en hofdames Renate Kuijf (39) en Annemiek van Eijk (42). Vriendinnen Renate en Annemiek waren behoorlijk 'in shock' toen ze in september werden gevraagd, maar zeiden volmondig ja. Carnaval vieren ze al heel lang, vooral Renate is er van jongs af aan mee opgegroeid. Haar opa Cor Kuijf was zelfs oprichter van De Krooshappers. De dames combineren hun gezin met werk - Renate is financieel adviseur en Annemiek heeft met haar man een groothandel in tuinplanten, maar houden ook beslist van een feestje. Wij gingen met hen in gesprek.

BOSKOOP – Ze zijn al twintig jaar vriendinnen. "Zolang al?" roept Renate. "We worden oud, haha." Tijdens het interview met Renate en Annemiek wordt veel gelachen. De dames hebben er zin in, laten ze meteen al weten. "Wij zijn sociale dieren," zegt Annemiek. "We willen het iedereen gezellig maken. Als we ergens voor gaan, dan gaan we er ook voor. Kom op maar met die polonaise."

Renate woont haar hele leven al in Boskoop, Annemiek sinds vijftien jaar. "Maar ik kwam daarvoor ook al hier, ik had hier vrienden en ging ook naar carnaval." De vriendinnen hebben allebei een gezin: Renate heeft met partner Marcel twee zoontjes, Lucas en Laurens. Annemiek is getrouwd met Arjan, ze hebben samen dochter Anouk en zoon Thijs. Annemiek was jarenlang juf op basisscholen in Gouda en Reeuwijk, tegenwoordig werkt ze samen met Arjan op hun bedrijf: Pierre den Ouden Plants. Ze doet daar de financiële administratie. Renate is financieel adviseur bij Van Eijk & Partners in Waddinxveen.

De dames hebben hun zaakjes goed op orde. Dat ze opeens hofdame zouden worden, daar hadden ze totaal niet op gerekend. Annemiek: "Het is opgepopt ons leven, ik kan het niet anders uitleggen. Het is heel vreemd, maar ook heel leuk. En nu gebeuren er steeds nieuwe dingen. Je leeft toe naar elke gebeurtenis. We waren heel erg blij met de onthulling, want de aanloop duurde heel lang. We moesten het steeds geheim houden."

Ze blikken terug op die avond in september, toen het allemaal begon. Renate: "Ik was een keer vroeg naar bed gegaan, toen er werd aangebeld. Marcel ging kijken, het waren de Krooshappers. Ik geloof dat ze voor jou komen, zei hij toen. Mijn hart zat in mijn keel." Bij Annemiek verliep het even anders. Zij was ervan overtuigd dat de Krooshappers haar man moesten hebben. "Arjan is een echte Boskoper, dus ik dacht: ze komen hem vragen om prins te zijn. Ik zat al naar hem te wijzen: daar ga je dan. Bleek dat ze mij moesten hebben, ik was in shock. In een flits zag ik mezelf bovenop de Prinsenkar, haha."

Annemiek werd meegenomen naar het huis van Renate en daar bleek dat ze samen de hofdames zouden zijn. "Superleuk," zegt Renate. "Nee, dat vroeg naar bed gaan is niet meer gelukt. Het is half drie geworden met biertjes en veel verhalen."

Tijd voor de foto's. Charmant poseren de dames in hun bontjasjes bij het koepeltje. Maar dan neemt Renate vriendin Annemiek op de rug en sjouwt met haar het rozenpark door, gierend van de lach. Af en toe een dolletje hoort erbij. "Wij hebben er onwijs veel zin in samen en dat gaan we delen met iedereen."

Ook in het Rosarium?

Wekelijks gaan wij in deze rubriek in gesprek met iemand uit de regio. Man of vrouw, jong of ouder, iedereen heeft zijn eigen verhaal en elk verhaal is anders. Kent u iemand met een verhaal? Laat het ons weten via de redactie: redactie.gkw@dpgmedia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden