Mevrouw Sophia Fledderus-Mackaaij leest de krant in haar huiskamer aan Dorpstraat Oost in 1933. Foto: collectie HVB.
Mevrouw Sophia Fledderus-Mackaaij leest de krant in haar huiskamer aan Dorpstraat Oost in 1933. Foto: collectie HVB. (Foto: )

Beeldpresentatie van Gé Vaartjes en Pim Oxener

Boskoop - Op woensdagavond 27 november organiseert de Historische Vereniging Boskoop (HVB) een avond in De Loods waarop Gé Vaartjes en Pim Oxener beelden van 'Boskopers binnen' laten zien, als aanloop tot een nieuw boek. De presentatie 'Binnen in Boskoop' begint om 20.00 uur.

Twee jaar geleden verscheen het succesvolle 'Wat een eeuw!, deel 5' in de FloraReeks van de Historische Vereniging Boskoop. De reeks krijgt een vervolg: volgend jaar wordt deel 6 gepubliceerd met als titel 'Binnen in Boskoop'.

Uitgangspunt voor dit boek zijn foto's die 'ergens binnen in Boskoop' gemaakt zijn. Dat kan in de huiskamer zijn, in de keuken, in de schuur, op zolder, maar ook in een school, een bankgebouw, een loods, een winkel of een café. Het gaat om foto's met een of meer personen waarop duidelijk iets te zien is van een interieur tot het jaar 2000.

Voor dit boek wordt geput uit de fotocollectie van zowel HVB als Boomkwekerijmuseum, maar ongetwijfeld worden ook in albums en dozen door Boskopers foto's bewaard die voor dit boek interessant zijn. Juist simpele kiekjes kunnen voor het nieuwe boek bijzonder waardevol zijn. Bezoekers worden uitgenodigd foto's mee te brengen naar de avond. Heel graag wil Gé Vaartjes ze van u lenen om te zien of ze, met een verhaal, een plaats in het boek kunnen krijgen.

De toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden