Foto:

Floreant Vrouwen 1 pakt periodetitel na overtuigende 5-1 winst uit bij Sporting'70

Utrecht - Zondag 17 november moesten de dames uit Boskoop om 14.00 aantreden op de Utrechtste velden van Sporting '70. Floreant VR1 was enigszins gespannen voor deze achtste competitiewedstrijd. Bij winst zouden de Boskoopse dames namelijk zo goed als zeker de eerste periode pakken. Floreant begon goed aan de wedstrijd, zette druk zoals vooraf afgesproken en creëerde daarmee enkele kleine en wat grotere kansen. In de 20e minuut was het dan eindelijk raak. Roos werd diep gestuurd, schoot op de keepster, maar wist de rebound er alsnog in te schieten: 0-1 voor Floreant. Daarna wilde het niet heel goed meer lukken bij Floreant. Sporting'70 werd ook nog een aantal keer erg gevaarlijk. Zo redde Babs twee keer op de doellijn. Het leverde een dubbel gevoel bij de 0-1 ruststand op. Het was in ieder geval zeker niet genoeg.

De tweede helft speelde Floreant stukken beter. Al in de 50e minuut maakte Hanna met een hard schot de 0-2. Nog geen twee minuten daarna maakte Kayleigh de 0-3. Floreant voelde zich al euforisch, maar dit was van korte duur, want in de 60e minuut wist Sporting70 iets terug te doen nadat er niet kort genoeg gedekt werd in de verdediging: 1-3. In de respectievelijk 75e en 80e minuut breidde Floreant de score nog uit via Kayleigh en Rosalie. Eindstand: 1-5. De champagne mocht gepopt worden! Floreant VR1 heeft een periodetitel behaald en speelt daarmee aan het einde van dit seizoen nacompetitie om eventueel te promoveren naar de eerste klasse.

Doelstelling die de Boskoopse dames vooraf met elkaar hebben vastgesteld is het eindigen in de top drie. Floreant is in ieder geval goed op weg door momenteel de koppositie te bezetten met 18 punten uit acht wedstrijden. De verschillen in de stand zijn echter klein in deze competitie. Er zal gestreden moeten worden om punten te blijven binnenhalen.

Voor de winterstop worden nog drie wedstrijden gespeeld: 24 november thuis tegen Schijf VR1 (momenteel negende met 10 punten), 1 december uit bij Gilze VR1 (momenteel vijfde met 13 punten) en 8 december uit bij Viola VR1 (momenteel laatste met 4 punten). Gaat Floreant VR1 als koploper de winterstop in? Over drie weken weten we daarop het antwoord.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden