Eerst was er een balletles voor de 7 t/m 9 jarigen.
Eerst was er een balletles voor de 7 t/m 9 jarigen.

Danseres van Het Nationale Ballet op bezoek bij Bianca Danst


Op woensdag 13 november was er een wel heel speciale gast bij Balletschool Bianca Danst. Zo'n 30 leerlingen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kregen die dag les van Jane Lord.
Jane Lord is van oorsprong Amerikaanse danseres. Zij heeft jarenlang als 1e soliste gedanst bij Het Nationale Ballet; het grootste ballet- en dansgezelschap van Nederland! Ze danst hier alle hoofdrollen, o.a. in bekende balletten zoals het Zwanenmeer en de Notenkraker. Ook was Lord een veel gevraagde gast op balletgala's in Berlijn, St. Petersburg, Moskou, Montreal.
Eigenaresse Bianca Groenewegen van der Weiden: 'In september heeft Ballet- en dansschool Bianca Danst de Waddinxveense Cultuurprijs gewonnen. Ik wilde daarom graag iets speciaals voor de leerlingen organiseren.
De afgelopen jaren heb ik zelf diverse lessen van Jane Lord gevolgd en het leek mij geweldig als zij bij ons te gast zou zijn om twee workshops te geven.
Eerst was er een balletles voor de 7 t/m 9 jarigen, waarbij ook iets werd verteld over de Nationale Balletacademie, waar Lord tegenwoordig werkzaam is. Daarna was het de beurt aan de 9 t/m 12 jarigen. Oefeningen aan de barre, pirouettes in het midden en sprongen van de ene naar de andere hoek. Ik heb met trots en plezier naar alle leerlingen gekeken, ze deden ook zo goed hun best.
Er staan komende maanden nog meer leuke activiteiten op de agenda, maar het bezoek van Jane Lord is zeker een van de hoogtepunten van dit dansseizoen!'
Een foto-impressie is te bekijken op www.biancadanst.nl

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden