Het was tijd om middels een glaasje 'bubbels' een toast uit te brengen op het jubilerende Mooi Boskoop.
Het was tijd om middels een glaasje 'bubbels' een toast uit te brengen op het jubilerende Mooi Boskoop.

Herinneringen ophalen met Mooi Boskoop

Ingezonden

De familie Brand aan het Rijneveld 135 kan trots zijn. In 2019 bezitten zij de mooiste tuin van Boskoop. Dit werd duidelijk op de eindavond van de commissie Mooi Boskoop die afgelopen vrijdag plaats vond in een afgeladen zaal van De Loods.

Boskoop - De doorgaans welbespraakte heer Wim Brand stond nu even met zijn mond vol tanden. "Dit had ik helemaal nooit verwacht," stamelde hij. Aan de jaarprijs is de Rabo Wisseltrofee verbonden, die uitgereikt werd door een vertegenwoordiger van de Rabobank. Vanwege het zestigjarig jubileum van de commissie zijn er het afgelopen jaar tal van activiteiten georganiseerd. Zo werd er na elk seizoen een feestje gebouwd voor de prijswinnaars en werden er bossen bloemen bezorgd bij de bewoners van Flora Vita.

Vele prijswinnaars bevolkten de zaal op deze vrijdagavond. Voorzitter Dick Nieuwesteeg opende deze feestelijke bijeenkomst en liet daarna in een historisch overzicht zien waar zoal de hoogtepunten lagen in de loop der jaren. Hierbij bleek dat Mooi Boskoop verschillende keren de landelijke dagbladen haalde met haar tuinkeuringen. Zoals die keer dat een paar keurmeesters ongezouten kritiek leverden op een tuin die ze moesten beoordelen. Op zich niet zo erg, ware het niet dat net die dag een journalist van het AD meeliep. De tuinbezitter in kwestie was zo gefrustreerd dat hij de journalist een proces aandeed. Uiteindelijk werd de klacht door de rechter ongegrond verklaard en verloor hij de zaak. En zo passeerden nog vele anekdotes de revue over de voorbije zestig jaar. Bij het 50-jarig bestaan bijvoorbeeld kreeg ieder tuinbezitter in Boskoop een Salvia 'Hot Lips' cadeau, die door de commissie zelf vermeerderd en opgekweekt waren. Ruim 2500 planten waren dat. Ze zijn nog steeds in de verschillende tuinen te bewonderen.

Daarna werd er een film vertoond, die 60 jaar geleden bij de eerste eindavond van Mooi Boskoop gedraaid werd. Een film gemaakt in opdracht van de toenmalige PPH (Plant Publiciteit Holland). Deze liet de boomkwekerij uit die jaren zien. Vol ongeloof werd er gekeken naar de toen nog bijna volledige handmatige werkzaamheden in de boomkwekerijsector.

Na de pauze was er een compilatie van de winnende tuinen door de seizoenen heen en beelden van de prijsuitreikingen op de diverse locaties.

Ten slotte was de beurt aan wethouder Han de Jager om de diverse prijzen uit te reiken. Hij deed dat met veel verve en een flinke scheut humor. Bijzonder gecharmeerd was hij van de straatprijs, die dit jaar ging naar de Enterij, waarbij vier buren een deel van de brede grasberm daar leuk ingericht hebben tot een keurig plantsoen. Hij prees daarbij de saamhorigheid in zo'n straat en stelde hen ten voorbeeld aan andere straten in Boskoop.

Toost op Mooi Boskoop

De voorzitter van Groei & Bloei, Barry Looman, waarvan de commissie tenslotte deel van uitmaakt dankte de keurmeesters en bestuur voor hun inzet en enthousiasme het afgelopen jubileumjaar en tenslotte was het tijd om middels een glaasje 'bubbels' een toast uit te brengen op het jubilerende Mooi Boskoop door alle aanwezigen.

Mooi Boskoop kan terugzien op een mooi jubileumjaar!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden