Esther van Staveren, Alice van Nimwegen en Cathy Boerma (vlnr) doen mee aan de Verkoopdag op 23 november.
Esther van Staveren, Alice van Nimwegen en Cathy Boerma (vlnr) doen mee aan de Verkoopdag op 23 november. (Foto: Morvenna Goudkade)

Verkoopdag met proeverij en cadeautjes

Morvenna Goudkade

Doorstart ideële doelen-markt

Vorig jaar was het eigenlijk de laatste keer: de jaarlijkse verkoopdag voor ideële doelen in Boskoop hield op te bestaan. Maar dat vonden diverse deelnemers zo jammer dat ze besloten tot een doorstart.

BOSKOOP - De verkoopdag werd 25 jaar lang georganiseerd, om geld in te zamelen voor de doelen waar de organisaties zich mee bezig houden. Cathy Boerma, van Amnesty International, werkgroep Boskoop, nam initiatief voor een doorstart. "Ik heb de andere deelnemers aangeschreven: we willen doorgaan, wie doet er mee?" Ze kreeg al snel reacties van Esther van Staveren van Israël Producten Centrum en Judith Bank van Cares Alegres. Alice van Nimwegen van Stichting Aria wilde ook graag meedoen, als nieuwkomer. Met elkaar werd besloten om een nieuwe verkoopdag te organiseren, op 23 november.

De deelnemers zullen met elkaar zorgen voor een internationale sfeer. Zo komt Amnesty International op voor mensenrechten wereldwijd, en dat blijft hard nodig, zegt Cathy. "Om geld in te zamelen verkopen we cadeauartikelen, kaarsen en kaarten." Esther komt met Israëlische producten: van dadelstroop, avocado-olie en wijn, tot Dode Zee-artikelen en kunstnijverheid. Er is veel onwetendheid omtrent deze producten, vindt de vrijwillig consulente. "Het mooie is dat veel bedrijven in Israël heel divers zijn samengesteld. Er wordt gewerkt met een mix van bevolkingsgroepen, zowel joods als Arabisch." Mede-organisatoren Alice van Nimwegen en Judith Bank pakken weer een ander stukje van de wereld. Alice is bestuurslid bij Stichting Aria in Boskoop, die zorgt voor hulp aan een Roemeens dorpje. "De spullen die wij verkopen, zijn deels gemaakt op onze activiteitenboerderij in Roemenië," vertelt Alice. Judith zet zich met Cares Alegres in voor arme gezinnen in Guatemala, en biedt kleurrijke artikelen en kleding.

De dames gaan er een leuk feestje van maken, zo wordt beloofd. Met dadelhapjes, zigeunermuziek, granaatappelthee, Roemeense cake en filmpjes van Guatemala. "En nog veel meer, mensen moeten echt even binnenlopen."

Programma verkoopdag ideële doelen

De Verkoopdag wordt gehouden op 23 november van 09.30-15.00 uur in het kantoor van Dorpsraad Boskoop in de Burgemeester Colijnstraat. De dag wordt om 09.30 uur feestelijk geopend door Ria de Groot, voorzitter van de Dorpsraad. Bezoekers kunnen genieten van een miniproeverij, muziek en filmpjes en rondkijken bij de kraampjes van de deelnemende organisaties.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden