Bianca en Michel Blanken zijn muziekliefhebbers en vrijwilligers in The Cube in Boskoop.
Bianca en Michel Blanken zijn muziekliefhebbers en vrijwilligers in The Cube in Boskoop. (Foto: Morvenna Goudkade)

'Muziek is een rode draad in ons leven'

Morvenna Goudkade

Overdag doen ze heel andere dingen: dan werken ze als administrateur en verzorgende. Maar 's avonds en in het weekend stropen Michel Blanken (52) en echtgenote Bianca (45) hun mouwen als vrijwilligers in The Cube in Boskoop. Hun activiteiten hebben vaak te maken met muziek, want daar zijn ze allebei gek op. Michel speelt zelf in een rockband, met Bianca als stagemanager. Een optreden in The Cube anderhalf jaar geleden was aanleiding om er ook vrijwilligerswerk te gaan doen. The Cube bestaat inmiddels 5 jaar en dat wordt deze maand gevierd met enkele muzikale feestjes. Klapstuk is de komst van Wild Romance, de begeleidingsband van Herman Brood. Met succes geregeld door Michel.

BOSKOOP - het jubileumprogramma begint komende vrijdag met een dj avond, het weekend erop staat een Rolling Stones tributeband geprogrammeerd en op 29 november komt Wild Romance naar Boskoop. "Heel erg gaaf," vindt Michel. "Ik wist niet of het zou gaan lukken, maar de band staat binnenkort in The Cube, in bijna de originele bezetting." Wie klassiekers als 'Saturday Night', 'Still Believe' en 'Never Be Clever' wil horen, moet dus 29 november in Boskoop zijn, zegt de rockliefhebber.

De band zal ontvangen worden door Bianca, die zich bezighoudt met de hospitality in The Cube. Al is dat niet het enige, want ze regelt de bardiensten, draait zelf ook regelmatig mee, werkt nieuwe vrijwilligers in en organiseert dartsavonden, samen met Michel.

Het begon anderhalf jaar geleden, toen het stel kennismaakte met The Cube. Michel ging er optreden met zijn eigen band Moonstruck, waar hij als drummer aan verbonden is. "Ik dacht: wat een hartstikke leuke tent. Jammer dat er zo weinig bands spelen, er zou veel meer uit te halen zijn." Michel vervolgt: "Ik zei tegen coördinator Jan Boer: zoek jij nog vrijwilligers, want dan wil ik wel meehelpen. En Bianca kan ook nog wel iets." Grinnikend: "Een onsterfelijke opmerking, want Bianca wist nog nergens van."

Gelukkig was zijn echtgenote ook meteen enthousiast. Sindsdien zijn ze beide vaak te vinden in The Cube. Michel en Bianca zijn allebei opgegroeid in Boskoop, wonen sinds 20 jaar als gezin in Waddinxveen, maar komen in januari weer terug naar het kwekersdorp.

In het dagelijks werk, als administrateur en leerling-verzorgende, hebben ze niet veel te maken met muziek, maar dat wordt in hun vrije tijd ruimschoots goedgemaakt. Michel is namelijk ook actief als stagemanager bij rockopera's. Bianca, op haar beurt, is weer stagemanager bij Moonstruck, de band van Michel. "Je kunt wel zeggen dat muziek een rode draad is in ons leven."

Ook bij hun activiteiten in The Cube speelt muziek een grote rol. "Maar we vinden het belangrijker om een gevarieerd aanbod te hebben, voor allerlei doelgroepen. Behalve muziekavonden wordt er nog veel meer georganiseerd., dat doen we als team met elkaar."

Michel en Bianca tekenen ook voor de dartsavonden, vertellen ze. "Die organiseren we samen. We hebben zowel single- als koppeltoernooien, altijd met mooie prijzen en een gezellige sfeer."

Het stel heeft veel zin in de komende jubileumperiode. Bianca heeft alvast haar Rolling Stones-shirt aangetrokken: "De tributeband op 23 november vind ik hartstikke leuk." Michell kijkt vooral uit naar Wild Romance. "Dat wordt een heel groot feest."

Ook in het Rosarium?

Wekelijks gaan wij in deze rubriek in gesprek met iemand uit de regio. Man of vrouw, jong of ouder, iedereen heeft zijn eigen verhaal en elk verhaal is anders. Kent u iemand met een verhaal? Laat het ons weten via de redactie: redactie.gkw@dpgmedia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden