Jubileum Harmonie Excelsior

Zwammerdam - Twee trompetten en een trommel en een fluit, want Excelsior is jarig en de vlaggen hangen uit! Dit jaar mocht Harmonie Excelsior Boskoop maar liefst 120 kaarsjes uitblazen. En om ons bijzondere jubileumjaar af te sluiten, gaven we een verjaardagsconcert in De Haven, in Zwammerdam bij Ipse De Bruggen.

De avond begon al bijzonder, toen wethouder Schotanus de avond opende. Hij feliciteerde de vereniging en gaf een gift namens de gemeente. Waarvoor heel veel dank! Daarna opende presentatrice Helma van der Louw de avond en heette iedereen welkom.

Het startersorkest B-groot en leerlingenorkest C-akkoord trapten de avond af met het mooie Prelude du te deum, ook wel bekend als de opening van het Eurovisie Songfestival. Heel toepasselijk omdat de zaal waarin gespeeld werd ook de zaal is waar de Jostiband repeteert. En laten zij volgend jaar mee willen doen aan het Eurovisie Songfestival, wat een feest was het in de zaal! Het C-akkoord orkest stond onder leiding van de nieuwe dirigent Jasper Lokhorst. Ook Saxcelsior was aanwezig, zij speelden vlak voor de pauze een aantal swingende nummers.

Na Saxcelsior wilde presentatrice Helma van der Louw de pauze aankondigen. Maar voordat zij daar de kans toe kreeg, werd er vanuit de gang een vrolijke mars ingezet door Scoutingband De Schouw. Zij kwamen langs voor een serenade en felicitaties, wat een superleuke verrassing!

Na de pauze was het harmonie-orkest aan de beurt om wat klanken te laten horen, onder leiding van Bart Roobol. Met het vrolijke Joy, Peace and Happiness besloten we het officiële gedeelte van de avond. Niet wetende dat een aantal muzikanten hun toeters nog even pakten om nog een muzikale verrassing te geven bij de nazit. Dat viel erg goed en het feest was compleet. We kijken terug op een zeer geslaagd verjaardagsfeest.

Secretaris, Freek Tasma, is dan ook erg trots op de vereniging. "Al 120 jaar bestaan, dat doe je gezamenlijk met enthousiaste vrijwilligers. We zijn 1 club en niet beroerd om de schouders eronder te zetten. Of het gaat om scholenprojecten, andere maatschappelijke doelen, of het organiseren van een jubileumjaar. Fantastisch om het enthousiasme te zien. Daar zit onze kracht. Het afgelopen jaar hebben we bijzondere en grote concerten en evenementen gehouden. Ik ben de vrijwilligers en met name de jubileumcommissie zeer dankbaar voor al het harde werk. Het was een fantastisch jubileumjaar waar nog lang over gesproken zal worden."

Ons volgende optreden is tijdens de kerstnachtdienst op 24 december 2019. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website; www.excelsiorboskoop.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden