Floreant wint topper tegen BSC'68

Boskoop - In de vierde klasse C heeft Floreant de gemeentelijke derby tegen het nog ongeslagen BSC’68 met minimaal verschil gewonnen. Thuis werd met 2-1 gewonnen, wat de achtste overwinning op rij betekende voor de Boskopers.

In de eerste helft werd er door beide ploegen uiterst voorzichtig gespeeld en waren de kansen en mogelijkheden op de vingers van één hand te tellen. BSC kreeg de meeste kansen, waarvan die voor Lody Dijkhuizen de grootste was. Hij slaagde erin om vanaf twee meter hoog over het doel heen te schieten. Floreant kreeg slechts één uitgelezen mogelijkheid. Na een fout in de verdediging kon Luuk Speijer de bal onderscheppen en alleen afgaan op de keeper. Daarbij werd hij in het strafschopgebied onreglementair afgestopt door Manuel Goossens. Zeven minuten voor rust benutte aanvoerder Bart van Herk de toegekende strafschop.

Direct na rust had Roy Monissen kans om de 2-0 aan te tekenen, maar nauwelijks een minuut later stond het toch 1-1. Bij een terugspeelbal werd doelman Gregory Smeenk aangespeeld op zijn linkerbeen, met als gevolg dat hij een mislukte uittrap produceerde. Van afstand strafte Lijon Korving het foutje in de Boskoopse verdediging af. Vanaf dat moment was er geen sprake meer van voorzichtigheid en gingen beide ploegen voor de volle winst. Gezien de spelverhouding zou een gelijkspel op zijn plaats zijn geweest, maar het was toch weer Floreant dat aan het langste eind trok. Uitblinker Simeon van Klaveren, die een ware plaag vormde voor de verdediging van BSC, schoot de bal hard het strafschopgebied binnen en via de punt van zijn schoen kon Jeffrey Hilgeman de 2-1 op het scorebord brengen.

Floreant heeft na acht wedstrijden nog geen enkel verliespunt hoeven incasseren , is koploper, op vijf punten gevolgd door Bergambacht, en ligt volledig op koers om het eerste periodekampioenschap (verspeeld over twaalf wedstrijden) binnen te halen. De eerstvolgende wedstrijd speelt Floreant op 23 november uit tegen Stolwijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden