Wedstrijdtentoonstelling feestelijk geopend door burgemeester Spies

Boskoop - Het was een muzikale en vrolijke sfeer tijdens de opening van de 45ste wedstrijdtentoonstelling in de bibliotheek. Weer, maar nu toch waarschijnlijk echt voor het laatst, op de locatie aan de Babsloot, zo sprak Burgemeester Spies. Zij wenste de deelnemende kunstenaars en organisatoren toe om volgend jaar te kunnen exposeren in het, als alles mee zit, dan verbouwde voormalige raadhuis. In een warm betoog complimenteerde zij de deelnemers voor hun creativiteit en hun diversiteit aan werkwijzen. De ene kunstenaar had haar verteld soms weken met een werk bezig te zijn, de ander gaf aan soms iets wel in twee uur op het doek te hebben.

De openingshandeling werd verricht door Burgemeester Spies en Hellen Snoek, voorzitter van Boskoop Creatief, gezamenlijk. Na aftellen met het publiek, draaiden zij twee doeken om op een schildersezel, waarna het getal 45 verscheen. De doeken zijn beplakt met krantenberichten uit de 45 jaren sinds 1974, dat deze wedstrijdexpositie al wordt georganiseerd. "Interessante materie voor de historische vereniging," aldus burgemeester Spies.

Na het formele deel, hield het muzikale duo Willemijn van ’t Wout en Koen Verlaan, de sfeer er goed in en werd er nog veel uitgewisseld tussen deelnemers en aanwezigen over technieken, thema’s en andere gezamenlijke interesses. Wie dat wilde werd geportretteerd door fotograaf Rien de Wit.

De expositie is door een ieder vrij te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Babsloot. Elke bezoeker mag stemmen door een stembiljet in te vullen met een top 3 van kunstwerken. De stembus is dit jaar open tot en met 7 december. Bekendmaking van de juryprijs en de publieksprijs is op zaterdagochtend 14 december tussen 10.00 en 11.00 uur.

Voor meer informatie en foto’s, kijk op www.boskoopcreatief.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden