Perron3 eert meneer Vink met eigen burger

Veel Boskopers zullen hem nog wel kennen, meneer Vink. Van 1960 tot en met 1985 verkocht hij op station Boskoop de kaartjes, bediende hij de wissels en hield hij toezicht over de fietsenstalling. Kortom, meneer Vink wás het station.

Boskoop = Jarenlang werkte hij er met veel plezier. Zijn nieuwsgierigheid was dan ook groot toen hij hoorde dat er een restaurant zou komen op zijn oude werkplek. Zijn kleindochter regelde voor hem dat hij al tijdens de verbouwing, nog voordat Perron 3 de deuren opende, een keer een kijkje binnen kon nemen. Meneer Vink genoot volop tijdens zijn bezoek en haalde lustig herinneringen op aan de tijd waarin één man nog een heel station runde. De medewerkers van Perron 3 vonden dit zo leuk dat ze hem ook nog een verrassing bereidden!

Om de wens van haar opa te verwezenlijken schreef kleindochter Mitz een ontzettend lief briefje naar de eigenaren van Perron3. 'Mijn opa is benieuwd wanneer jullie open gaan, hij kan namelijk niet wachten totdat hij eens binnen kan kijken. Hij heeft vroeger namelijk in jullie pand gewerkt."

"Daar wilden we natuurlijk meer van weten", vertelt Jessica Clarisse van Perron3.

Wat bleek, meneer Vink verkocht in de periode van 1960 - 1985 de treinkaartjes in het pand waarin nu restaurant Perron3 is gevestigd. En dat niet alleen, hij bediende ook nog eens de wissels en regelde de fietsenstalling. Veel inwoners van Boskoop die in die periode regelmatig de trein namen, zullen hem dan ook nog wel herkennen. De trein nemen zonder meneer Vink te passeren was in die tijd immers vrijwel niet mogelijk.

Het contact tussen Perron 3 en meneer Vink werd na het berichtje van zijn kleindochter gelegd. En de klik was er meteen. "Vanaf het begin is Meneer Vink enthousiast over Perron3, de plek waar hij vroeger heeft gewerkt en nu naar toe kan gaan voor een bakje koffie en wat lekkers. Dat vinden wij heel bijzonder! Hij heeft echt onze harten gestolen", zegt Jessica.

Het feit dat meneer Vink al die jaren op het station had gewerkt, vonden ze bij Perron3 zo bijzonder dat de medewerkers hier iets mee wilden doen. Jessica: "We hebben daarop besloten een burger speciaal naar meneer Vink te vernoemen. Een speciaal samengesteld burger die volgens ons 'meneer Vink waardig' is." Natuurlijk moest de persoon in kwestie er wel eerst nog zijn goedkeuring aan geven voordat de Vinkburger op de kaart werd gezet. Jessica: "We hebben hem eerst samen met zijn dochter en kleindochter geproefd en hij is ook door meneer Vink dubbel en dwars goedgekeurd!"

Het is een stevige maaltijd geworden. De burger is voorzien van cheddarkaas, bacon, gebakken ei, sla, tomaat en ui. De Vinkburger is verkrijgbaar in Beef en chicken. De naamgever zelf geeft de voorkeur aan de Beefburger. "Lekker vol van smaak en tot de laatste hap heerlijk", luidt zijn oordeel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden