Het ensemble treedt op in binnen- en buitenland en is regelmatig te gast in tv-programma's als DWDD en Podium Witteman.
Het ensemble treedt op in binnen- en buitenland en is regelmatig te gast in tv-programma's als DWDD en Podium Witteman.

Concert Wishful Singing

A cappella kwintet Wishful Singing brengt in hun programma 'What about Mary?' een ode aan de meest veelzijdige vrouw ooit: Maria. De vijf zangeressen laten in een meeslepende, theatrale voorstelling zien en horen dat Maria een belangrijke inspiratiebron is voor hun muziek en levenswijsheid.

Wishful Singing presenteert in hun voorstelling Maria als een multitaskende vrouw, die alle ballen hoog wil houden en het liefst alle Maria's in één wil zijn. Van moeder tot majesteit, van Mary Poppins tot Bloody Mary, van Lady Madonna tot Maria Callas. Dat zorgt voor de nodige frictie op het podium. Want wie is Maria nu écht?

Over Wishful Singing

Uitvoerenden: Anne-Christine Wemekamp, Maria Goetze, Marjolein Verburg, Janneke Vis en Marjolein Stots

Vijf zangeressen, die méér willen dan alleen muziek maken. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a capella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau. Wishful Singing wil haar publiek ontroeren, raken, laten ontspannen of tot bezinning brengen door het verhaal dat zij via de muziek vertelt.

Het repertoire van Wishful Singing is breed – het loopt uiteen van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. In de afgelopen jaren betovert het ensemble haar publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans. Daarnaast zingt Wishful Singing graag hedendaags repertoire: het ensemble voerde op verschillende festivals werk van componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman uit.

Het ensemble treedt op in binnen- en buitenland en is regelmatig te gast in tv-programma's als DWDD en Podium Witteman.

Credits What about Mary?

Regie: Annechien Koerselman

Met teksten van Wendela de Vos

Arrangementen en composities: Robert Schumann, Rodgers & Hammerstein, Sylvia Maessen, Wijnand van Klaveren, Daan Verlaan, Philip Lawson, Bob Zimmerman, Kate Moore, Giovanni da Palestrina, Jetse Bremer en vele anderen.

Teksten: Wendela de Vos, Herman Finkers

Kostuumontwerp: Anouk van Schie

Zondag 24 november | Remonstrantse Kerk | Waddinxveen | 15.00 uur | Tickets & info www.wishfulsinging.nl

Nieuwe cd What about Mary?

Op 9 november presenteert Wishful Singing de op de voorstelling geïnspireerde cd 'What about Mary?'. Met muziek van Hildegard von Bingen, Maurice Duruflé, Max Reger en Kate Moore en met klassiekers van The Beatles en uit The Sound of Music brengen de vijf zangeressen vele Maria's uit de geschiedenis tot leven. Nieuwe composities van Wijnand van Klaveren, Herman Finkers en Hayo Boerema en teksten van Wendela de Vos laten de Maria's zien die schuilgaan achter de zangeressen zelf. Muziek die Wishful Singing op het lijf geschreven is. De cd is na 9 november ook verkrijgbaar via Spotify en ITunes.

Meer berichten