De directeur van Space Expo tijdens de lezing aan de school.
De directeur van Space Expo tijdens de lezing aan de school. (Foto: Martine Schonenberg)

Naar de ruimte op basisschool De Akker

Wanneer de directeur van Space Expo een lezing geeft op school over ruimtevaart, kun je je hierbij het enthousiasme en de verbazing over dit spannende onderwerp voorstellen bij kinderen.

Boskoop - Niets was minder waar. Met open monden en fonkelende ogen luisterden de leerlingen van basisschool De Akker in Boskoop deze vrijdagochtend naar de verhalen van Rob van den Berg, directeur van Space Expo in Noordwijk. Hij verzorgde hiermee de aftrap van de talentlessen dit schooljaar, die de eerste periode in het teken van Ruimtevaart zullen staan.

Met het talentonderwijs haalt de school experts binnen om wekelijks een middag met de kinderen te werken aan hun specialisme. Hierdoor maken alle leerlingen al op jonge leeftijd kennis met verschillende disciplines en beroepen. Zij kunnen zo ervaren op welke gebieden hun talenten liggen en oriënteren zich op werkvelden die zij in de toekomst mogelijk interessant kunnen vinden.In de talentlessen wordt de nieuwsgierigheid van de leerlingen geprikkeld door samen te werken aan onderzoeksvragen die zij bij het onderwerp stellen. Hierdoor leren zij problemen of vragen te herkennen en stellen zich hier kritisch tegenover. Op een heel actieve manier werken zij op deze manier aan de zogeheten 21e -eeuwse vaardigheden. Doordat alle groepen van de school hier mee bezig zijn, zorgt het ook nog eens voor saamhorigheid en verbinding.

De experts die de komende periode de talentlessen verzorgen, werken veelal bij lokale organisaties. De verbinding tussen school en de omgeving krijgt hierdoor ook een extra impuls. De leerlingen krijgen lessen op gebied van Filosofie (Parkvilla), Schilderen en tekenen (Boskoop Creatief), Dans (Noah Sterk Bodegraven) en Programmeren (Codedojo Gouda).

De tweede helft van het jaar zullen nieuwe onderdelen de revue passeren onder het gezamenlijke thema Sport. Vakgebieden die de leerlingen dan zullen ontdekken zijn Media en Design, Voeding, Talen en Politiek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden