Foto:

Floracross in modderig Bentwoud

Zaterdag werd de 43e Floracross gehouden. De openingsklassieker van het crossseizoen werd druk bezocht door vele atleten uit de regio.

Boskoop - Met in de ochtend veel regen kwamen de crossliefhebbers weer goed aan hun trekken. In het Bentwoud was een uitdagend parcours uitgezet over gras met veel modder en grote plassen, een aantrekkelijke uitdaging voor de vele deelnemers.

Om 10.30 uur begon de eerste van de meer dan 20 wedstrijden met de allerkleinste pupillen. Van het organiserende AV'47 vielen meerdere deelnemers in de prijzen. Een prachtige eerste plaats was er voor Anouk Werkman (meisjes B), Daniëlle Merbis (dames masters) en Fred Moerings (heren 60+). Tweede plaatsen waren er voor Meline Crolla (meisjes B) en Rob Hoefnagel (heren 60+). Derde plaatsen waren er voor Petra Maurits (dames masters), Sander van Vliet (Jongens A) en Adrie van Zoest (heren 60+)

Bij de dames senioren werd de wedstrijd gewonnen door Linda Alzate van ARV Ilion. Zij eindigde na 4,5 kilometer ruim voor Annick Tasselaar van Rotterdam atletiek. Marlène Straathof van AV'47 wist, sterk lopend, de derde plaats te bemachtigen.

Bij de heren senioren ging de strijd over 9 kilometer. De verschillen waren niet heel erg groot. In het overall klassement ging de eerste plaats naar Roeland v.d. Harst van Leiden atletiek. Met op de tweede de regio atleet Koen de Leeuw van SC Antilope en derde plaats Rachid Mohammadi van Atos.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met maar liefst meer dan 600 deelnemers, een prachtig parcours en een leuke sfeer.

Uitslagen en foto's zijn te vinden op www.av47.nl.

Meer berichten