Kom in een Positive Flow door het beoefenen van yoga.

In de week van 11 tot en met 15 november is het de week van de werkstress. Een week waarin bedrijven en organisaties stil staan bij het belang van omgaan met werkstress.

Boskoop - Veel mensen ervaren door toenemende werkdruk veel stress, maar niet alleen kun je stress ervaren op het werk. Ook een thuissituatie of zelfopgelegde druk kan leiden tot stress.

Vaak is de balans tussen inspanning en ontspanning en tussen lichaam en geest verstoord. Vaak ook nog eens zonder het te weten. Inmiddels heeft zo'n 85 % van de bevolking te maken met chronische stress. Het beoefenen van yoga of het volgen van yogalessen kan voor het hervinden van balans en voor ontspanning zorgen. In november viert yogastudio Positive Flow in Boskoop het feit dat zij twee jaar gevestigd is in een sfeervolle studio in gebouw 'De Kiem' aan het Laag Boskoop nummer 16.

Stress? Voorkomen is beter dan genezen!

Of liever gezegd: leren omgaan met stress is beter dan genezen. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich uiten in heel veel symptomen, zoals slecht slapen, pijnlijke (nek- en schouder)spieren, versnelde hartslag en ademhaling, hoge bloeddruk, vermoeidheid en gebrek aan energie. Veelal is (te veel) werken een oorzaak van stress (met risico op burn-out). Maar ook het drukke bestaan buiten ons werk kan stress en burn-out veroorzaken.

Voorkomen is beter dan genezen, daarom wordt er in Nederland in de week van 10 t/m 15 november aandacht besteedt aan stress veroorzaakt op het werk. Het doel van de Week van de Werkstress is om zoveel mogelijk werkende Nederlanders te laten inzien dat werkstress is te voorkomen. Ook yogastudio Positve Flow wil hierbij laten zien dat je zelf kunt leren om beter om te gaan met stress, spanning of onrust.

Bestrijd of voorkom stress door het beoefenen van yoga.

Yoga is afgeleid van het woord 'yuji', Sanskriet voor eenheid, en is een eeuwenoude oefening die je geest en lichaam samenbrengt. Het omvat ademhalingsoefeningen, meditatie en poses die je lichaam helpen ontspannen en stress te verminderen. Het beoefenen van yoga kan veel voordelen hebben voor zowel de mentale als fysieke gezondheid.

Waarom yoga lessen volgen bij Yoga studio Positve Flow?

Omdat wij ernaar streven om yoga voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht leeftijd, lenigheid of wat dan ook. Want yoga is namelijk voor iedereen. Onze visie is om iedereen om te leren gaan met de uitdagingen die ons leven zo nu en dan voor de voeten gooit.

In de sfeervolle studio van Positive Flow vind je een rustpunt waar met aandacht wordt gewerkt aan souplesse, ontspanning, innerlijke rust, ademhaling, kracht en balans.

De yogalessen die Positive Flow aanbiedt zijn o.a: Easy Yoga (55+), Hatha Yoga, Yin Yoga, Easy Flow Yoga en Vinyasa Yoga. Er is tijd voor inspanning en ontspanning, ademhaling en meditatie. De groepen zijn klein en er is voldoende ruimte voor individuele aandacht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden