Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle.
Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle.

Gastorganist Minne Veldman op het Steinmeyer-orgel

Het tweede concert in de serie van de Orgelcommissie Adventskerk is op vrijdag 25 oktober.

Organist Minne Veldman zal deze avond een gevarieerd programma ten gehore brengen met onder meer de Fantasia en Fuga in c-moll van J.S.Bach en de Grande Pièce Symphonique van Cesar Franck. Ook zal hij werken vertolken van Max Reger, Eugène Gigout, Denis Bédard en een Koraalfinale van de concertgever zelf. Het volledige programma vindt u op de website van de orgelcommissie.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo'n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen twaalf solo-cd's, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove, Utrecht, Haarlem, Breda, Gorinchem, Maassluis en Leeuwarden en cd's met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video's van zijn orgelspel. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep en gaf hij concerten in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie 'Koraalbewerkingen' (25 delen) en een serie 'Eenvoudige Psalmbewerkingen' (3 delen).

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl), de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl), Orgelzomer Urk (serie woensdagmiddagconcerten in de Bethelkerk) en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove. Daarnaast organiseert hij jaarlijks enkele 'grote' orgelconcerten met avondvullende programma's op toplocaties (www.orgelconcertenminneveldman.nl).

In 2019 viert Minne Veldman zijn 25-jarig jubileum als organist.

Meer informatie over Minne Veldman vind u op zijn website: www.minneveldman.nl

Komt u ook en luistert u met ons mee??

Aanvang concert: 20.15 uur. Toegang € 7,- (kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang)

Na afloop praten we nog even na onder het genot van een "glaasje na afloop".

De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Meer info over dit concert en de orgelcommissie vindt u op de site www.orgelcommissiealphen.nl

Of volg ons op faceboek: Orgelcommissie Adventskerk Alphen a/d Rijn.

Meer berichten