Zie de binnenwereld van planten
Zie de binnenwereld van planten (Foto: Rob van Es)

Workshop Microscopie 'Zien wat je nog nooit hebt gezien'

Planten zijn mooi, maar van binnen zijn ze soms nog veel mooier. Kunstenaar en microscopist Rob van Es verkent de binnenwereld van planten op celniveau. Op zondagmiddag 3 november wil Rob belangstellenden via een workshop kennis laten maken met deze binnenwereld door met microscopen micro-preparaten te maken van plakjes plant.

De workshop vindt plaats in ‘De Vlinder’, het gebouw van Stichting Bezoekerscentrum De Veenweiden, Burg. Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn.

Souvenir

Van Es staat die middag klaar met 10 microscopen en allerlei hulpmiddelen om de deelnemers in ongeveer twee uur wegwijs te maken. Al doende leer je met de microscoop omgaan en krijg je meer en meer inzicht . De gemaakte preparaten gaan als souvenir mee naar huis. Zie ook www.robvanes.nl/microscopie-workshops
De kosten van de workshop bedragen € 30,00 per persoon, af te rekenen met de kunstenaar op de dag zelf. Aanvang workshop om 14.00 uur.

Inspirerend

Ga mee op een twee uur durende reis en kijk naar iets dat je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien: de waanzinnig mooie cellenwereld van planten. Geef je zo snel mogelijk op via email: info@bc-deveenweiden.nl. Dan kan de kunstenaar zorgen voor voldoende materiaal en beleeft u een mooie, inspirerende middag.

Meer berichten