Floreant pakt koppositie

Boskoop - Het vlaggenschip van Floreant ligt nog steeds op koers. In eigen huis wonnen de Boskopers met 5-1 van Gouderak, wat de vierde overwinning in vier wedstrijden betekende. Omdat BSC’68 punten morste tegen Bergambacht mag Floreant zich nu de enige koploper van de vierde klasse C noemen.

In de vijfde minuut van de wedstrijd kwam Gouderak fortuinlijk op voorsprong. Na een corner belandde de bal bij Bob Olde Heuvelt, die van afstand schoot. Omdat de bal van richting veranderd werd, was doelman Smeenk kansloos. Nog voor rust boog Floreant de achterstand in een voorsprong om. Eerst was het Luuk Speijer die na een mooie, snelle aanval doel trof en daarna was het Thomas de Bruijn die met een fraai schot een doelpunt maakte.

In de tweede helft had Floreant een monsteruitslag kunnen bereiken, maar het bleef bij drie treffers. Jeffrey Hilgeman maakte de 3-1 en stond aan de basis van de overige doelpunten. Eerst bediende bij met een slim balletje Luuk Speijer, die de 4-1 eenvoudig kon binnentikken, en in de laatste minuut van de wedstrijd bediende bij Roy Monissen, die de eindstand op 5-1 bracht.

Meer berichten