Ruan Greyling kwam er net niet aan te pas. Foto: Orange Pictures
Ruan Greyling kwam er net niet aan te pas. Foto: Orange Pictures (Foto: © Orange Pictures)

Avanti pakt 'slechts' twee puntjes mee tegen Wageningen

De tafeltennissers van Avanti behaalden met de kleinst mogelijke nederlaag (4-2) tegen Salamanders uit Wateringen hun beste resultaat van dit seizoen.

Hazerswoude-Dorp - De twee punten die de Hazerswoudse eredivisionist overhield aan het duel waren er echter te weinig om de rode lantaarn over te dragen.
Avanti's Ruan Greyling startte met een attractieve partij tegen Bastien Dupont, de jonge Franse steunpilaar van Salamanders. Met harde topspinslagen zetten beide aanvallers elkaar onder druk. Tijdens de lange rally's bleek Greyling uiteindelijk niet opgewassen tegen de vastheid van Dupont. Het harde werken van Frank Hollak leverde tegen Carsten Egeholt een 'close finish' op, maar winst zat er niet in.
Dat Avanti toch met een tweetal punten naar huis ging was te danken aan Simon Goessens. "Eerlijk gezegd ben ik twee keer heel goed weggekomen," meldde de kopman van Avanti lachend. Een 7-1 achterstand tegen Ferreira wist Goessens om te buigen in een overwinning. En in zijn partij tegen Egeholt werkte de Hazerswoudenaar maar liefst drie matchpoints weg voor hij zelf de genadeslag toediende.

Realistisch
Nadat de vrouwen van Vriendenschaar vorige week van de hatelijke nul af wisten te komen, trokken ze afgelopen zaterdag tegen Tanaka uit Etten Leur de stijgende lijn door en beperkten ze het verlies tot 4-2. Marion van Leeuwen, die twee keer gefeliciteerd werd, was blij met haar individuele succes maar bleef realistisch: "We zullen sowieso bij de laatste twee in de eredivisie eindigen en gaan aan het einde van de competitie via play-offs voor lijfsbehoud spelen."

Najaarstitel
De Treffers en Avanti zijn in de race om de najaarstitel in de eerste divisie. Terwijl De Treffers genoot van een rustweek deden de Hazerswoudse tafeltennissters goede zaken door Taverzo uit Zoetermeer met 7-3 klop te geven. Nena Zantman en Anthira van Wensveen bleven in hun enkelspelen knap overeind. Ze versloegen onder meer voormalig Avanti speelster Nadia Huizer en Inge van der Gaag. Christel Petiet verzilverde één enkelspel.

Meer berichten