De stichting helpt statushouders hun plekje te vinden in de gemeente Alphen aan den Rijn en zoekt daarvoor nog nieuwe vrijwilligers!
De stichting helpt statushouders hun plekje te vinden in de gemeente Alphen aan den Rijn en zoekt daarvoor nog nieuwe vrijwilligers! (Foto: Kees Wenting)

Inloopavond Alphenaren

Ingezonden

Stichting Nieuwe Alphenaren geeft samen met Tom in de buurt op zaterdag 26 oktober een feestje in Theater Castellum!

Alphen a/d Rijn - Tijdens de inloopavond in de foyer van het theater kunt u als Alphenaar kennismaken met 'Nieuwe Alphenaren': vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en in Alphen zijn komen wonen. Samen kunt u genieten van een avond vol met muziek. Kom op tijd, want er is een maximum aan het aantal deelnemers! Het programma start om 19.30 uur.

Sinds de oprichting in 2016 organiseert Stichting Nieuwe Alphenaren met veel succes inloopavonden voor statushouders, vrijwilligers en inwoners van de gemeente Alphen. Vanwege het grote succes van eerdere inloopavonden is besloten ook dit jaar weer een inloopavond in dit theater te organiseren. Het programma van de inloopavond op zaterdag 26 oktober bestaat onder meer uit optreden van de Syrische band Farah en de Eritrese band K-WA-KO. Er worden tijdens de optredens heerlijke hapjes aangeboden.

Er is een expositie waar jonge Eritreeërs schilderkunst en technische vaardigheden tonen.

Ook is er de overhandiging van de opbrengst van de collecte gehouden tijdens de zomerdienst 2019 voor het behoud van de inloopavond georganiseerd door de Stichting Nieuwe Alphenaren, ook voor de komende jaren!

Stichting Nieuwe Alphenaren (nieuwealphenaren.nl) koppelt vrijwilligers aan vluchtelingen die in de gemeente Alphen aan den Rijn mogen blijven, zogenoemde statushouders. Elk koppel komt elke week samen om de taal, cultuur en gewoonten van Nederland door te nemen, en voor eventuele hulp.

Meer berichten