Nacht van de Nacht Bentwoud

Ontdek de nacht in het Bentwoud. Voel de stilte en maak kennis met de nachtbewoners...

In het donker het Bentwoud verkennen, is heel bijzonder. Op zaterdagavond 26 oktober, tijdens de landelijke Nacht van de Nacht, organiseert Staatsbosbeheer een wandeling door het Bentwoud.

In het donker de stilte ervaren in het Bentwoud is een bijzondere beleving. Voorzichtig lopen en tasten door het bos. Tijdens deze nachtwandeling zetten we al onze zintuigen op scherp, en beleven we de rust, de stilte en de mystieke sfeer die de nacht met zich mee brengt. Misschien maken we zelfs nog wel kennis met nachtbewoners als bijvoorbeeld vleermuizen of de ransuil.

De wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Zaklamp mag mee maar niet altijd aan. We starten bij parkeerplaats Bentwoud Oost, gelegen aan de Sportlaan in Boskoop.

De kosten voor de excursie zijn €5,- per persoon. Er kunnen maximaal 20 personen mee in verband met de veiligheid, maar ook om de stilte te kunnen ervaren.

Verplicht opgeven via www.staatsbosbeheer.nl/bentwoud

Datum: Zaterdagavond 26 oktober

Tijd: 22:00 – 00:00 (lengte wandeling ongeveer 5 km)

Startplaats: Parkeerplaats Bentwoud-Oost, Sportlaan Boskoop

52.075012, 4.631026

Kosten: €2.50 voor kinderen t/m 12 jaar(alleen onder begeleiding van een volwassene), €5.00 voor volwassen

Aanmelden: VERPLICHT AANMELDEN en vooraf betalen via de website van Staatsbosbeheer; http://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/bentwoud/activiteiten

Praktisch: We lopen voor een groot deel buiten verharde paden, goede stevige schoenen zijn dus geen overbodige luxe.

Meer berichten