Goed voetbal van beide kanten!

Bergambacht – BSC '68 eindigt na mooie wedstrijd in 1-1.

Benthuizen - Op een nat Sportpark Hofkamp in Bergambacht werd om 15.00 uur gefloten door scheidsrechter Coen Visker voor de start van een mogelijk spannende wedstrijd in de bovenste regionen van de 4de klasse C. Ondanks de regen was er toch veel publiek aanwezig.

De wedstrijd was net een paar minuten oud toen BSC-spits Guido de Peinder vanaf links op het doel afging, maar keeper Roy Pons van Bergambacht verkleinde de hoek goed en verwerkte het schot tot corner. Beide partijen staken vanaf het begin veel energie en vechtlust in de wedstrijd. Na een kwartier werd een afstandsschot van Rody Bezemer door BSC-goalie Michael Verhoef goed uit de hoek werd gedoken. Beide partijen zochten steeds meer de aanval en men kon aanvoelen dat er spoedig een doelpunt zou kunnen vallen. Na ruim een half uur spelen was er een aanval over rechts waarna de bal bij Rowin Bouwmeester kwam. Hij haalde uit vanaf 20 meter hard uit met links en de bal verdween diagonaal in de verre hoek van het doel: 0-1. Het was een verdiende voorsprong voor de Schadenetboys, die op dat moment een licht overwicht hadden.

Een paar minuten later was er een aanval vanaf links, maar weer stuit een BSC-aanvaller met zijn schot op de keeper. Vlak voor de rust was er een vrije trap voor BSC: Lody Dijkhuizen schoot de bal vanaf 25 meter via de muur tot corner, die niets meer opleverde. Met een ruststand van 0-1 werd de kleedkamer opgezocht.

Trainer/coach Marco Lange en staf van BSC begonnen de tweede helft met een ongewijzigde veldbezetting. Bergambacht moest op zoek naar de gelijkmaker, maar de hechte BSC-verdediging onder aanvoering van Falco Henzen en het goed voetballende middenveld zorgden ervoor dat er niet veel werd weggegeven. Keeper Michael Verhoef speelde een foutloze wedstrijd en wist een paar hachelijke momenten goed te pareren. De druk van Bergambacht werd toch steeds groter. BSC kon nog af en toe onder de druk uitkomen met wat uitvallen, maar rond de 75ste minuut resulteerde de aanvallende aspiraties van Bergambacht toch tot de gelijkmaker: een corner kwam op het hoofd van de vrijstaande Luuk Botter en die kopte vanaf 10 meter keihard in: 1-1.

BSC wisselde Stijn van Leeuwen en Jop Splitthoff nog voor Nick Holstege en Karsten van Etten. Bergambacht bleef de druk erop houden, maar goed positiespel, inzet en keeperswerk hield de ploeg uit Benthuizen overeind zodat het na het laatste fluitsignaal na een lange extra speeltijd een eindstand opleverde van 1-1. Al met al een vermakelijke spannende wedstrijd voor zowel spelers, begeleiders en toeschouwers met goed voetbal van beide kanten en een nog ongeslagen status voor de Benthuizenaren.

Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen VV Haastrecht om 14.30 uur op Sportpark Ons nieuwe Erf in Benthuizen. 

Meer berichten