Foto:

Frenk Vollebregt runner-up in MX5 Kampioenschap

Boskoop - Sinds ca. 10 jaar rijden Boskopers Leo en Frenk Vollebregt regelmatig autoraces. Ze zijn begonnen in de Volvo 360 cup en reden de laatste vijf jaar in de Mazda MX 5 cup. Dit is een klasse waar per race ongeveer 35 auto's starten die alle moeten voldoen aan strikte reglementen op het gebied van vering, ophanging, motorvermogen, etc. Hierdoor zijn de auto's bijna gelijkwaardig en moet de coureur en de afstelling van het onderstel het echte verschil maken.

In het seizoen 2019, waarin acht racedagen waren in Zandvoort, Assen, Zolder en Spa Franchorchamps, zat het dit keer eens goed mee. Frenks auto was top en hij behoort tot de beste rijders in dit klassement. Vier racedagen was hij de overall winnaar (per dag worden er drie heats gereden) en twee dagen tweede. Alle races op een natte baan won Frenk met gemak, maar op een droog circuit is zijn auto net niet zo snel als de concurrentie, dus dan moest echt alles uit kast gehaald worden om voorin te eindigen. Afgelopen zaterdag was de laatste racedag in Zandvoort, waarin hij met 3 punten achterstand van start ging.

De tijdtraining was op een natte baan en hij had dan ook pole position. Echter, tijdens race 1 en 2 was de baan weer droog en werd hij tweede. De derde race was tijdens behoorlijke regen en die won hij met zeer ruime voorsprong. De 3 punten achterstand konden helaas niet ingehaald worden.

Zodoende werd de dag afgesloten met een tweede plaats en ook in de eindstand van het kampioenschap is een mooie tweede plaats het resultaat. Leo deelt zijn auto met een andere coureur en dan kom je natuurlijk niet bovenin het klassement te staan, maar dat is ook niet de opzet. Samen met je zoon dezelfde passie hebben en samen de auto's prepareren geeft ook veel voldoening. Op de Facebookpagina 'Lefremi' is het raceteam te volgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden