"Wij maken jong tot oud enthousiast voor de natuur."
"Wij maken jong tot oud enthousiast voor de natuur." (Foto: Peter Franken)

Gert de Geest staat voor groen

Het is een schot voor open doel: gevraagd naar zijn favoriete plek noemt Gert meteen 'De Vlinder', thuishaven van IVN Alphen aan den Rijn.

Alphen a/d Rijn - Gert: "Een duurzaam gebouw in het Zegerslootgebied met een sedemdak, een warmtepomp en een natuurtuin." Gert de Geest is anderhalf jaar voorzitter van de Alpense afdeling van het IVN, en al meer dan 30 jaar actief lid van de club. "IVN Alphen draait geheel op vrijwilligers. Het is een vereniging met ruim 350 leden en actieve werkgroepen. 'Beleef de natuur en wees er zuinig op', dat is onze missie. Daarom organiseren we veel excursies. En we verzorgen met onze natuurgidsen naschoolse opvang in het bezoekerscentrum. Zo maken we jong tot oud enthousiast voor de natuur."
Vanavond gaat Gert mee op excursie: 'Vleermuizen spotten in het Bospark'. "Het is leuk hoor, om rond te lopen met zo'n 'bat-detector'. Ik ben altijd weer verrast hoeveel vleermuizen er in het Bospark rondvliegen." In Kerk en Zanen heeft het IVN een 'tiny forest' aangelegd, een klein bosje, ter grootte van een tennisbaan, in de nabijheid van scholen. "Zo zien kinderen hoe een bos groeit en wat voor dieren er leven. Met school gaan de kinderen er een paar keer per jaar kijken. In Alphen komen er nog vier van deze bosjes bij. Zo breng je de natuur in de buurt!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden