Vrijwilligers zetten zich in voor de natuur op de Natuurwerkdag

Hazerswoude-Dorp - Op 2 november gaan vrijwilligers aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag. Dit jaar met het thema biodiversiteit. Door heel Nederland gaan deelnemers aan de slag voor wilde bijen, watersalamanders, uilen en nog veel meer soorten.

In Hazerswoude-dorp aan de slag voor de ringslang

Aan de Rietveldsevaart in Hazerswoude-dorp gaan vrijwilligers aan de slag voor de ringslang. De ringslang leeft in een waterrijke omgeving en is de grootste slang in Nederland (tot 1,20 m). Hij is niet giftig en bijt niet. De ringslang is te herkennen aan twee duidelijke gele en zwarte vlekken achter de kop. In Hazerswoude wordt het bijzondere dier een handje geholpen door middel van het aanleggen van een broeihoop. Hierin kunnen ze hun eieren leggen en die worden dan door de broei in de hoop 'vanzelf' uitgebroed. Een broeihoop is daarnaast ook nuttig voor tal van andere dieren zoals amfibieën, kleine zoogdieren en insecten.

Initiatiefnemers

LandschappenNL is initiatiefnemer van de nationale Natuurwerkdag. Zij benadrukt dat de belangeloze inzet van vele duizenden mensen voor natuur en landschap onmisbaar is om onze leefomgeving blijvend te kunnen beschermen. De initiatiefnemers c.q. sponsors van de Hazerswoudse actie op de Natuurwerkdag zijn Peter Matze van Peter Matze Hovenier en Karin Jansen van Lekker GROEN coaching & fotografie.

Deelnemen is nog mogelijk

Aan de Hazerswoudese actie kan nog een aantal vrijwilligers deelnemen. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl (zoeken op Rietveldsevaart Hazerswoude). Voor drinken en een lunch (soep met broodjes) wordt gezorgd!

Meer berichten