Verschillende vormen van Dementie

In Wooncentrum Westerhove aan de Anna van Burenlaan 147 te Alphen aan den Rijn wordt dinsdagavond 15 oktober a.s. het Alzheimer Café gehouden. Het thema van de avond is: Verschillende vormen van Dementie.

Alphen aan den Rijn - Tijdens het aankomend Café komt aan de orde: Wat is dementie en wat zijn de verschijnselen? Welke vormen van dementie zijn er en welke stappen moeten worden ondernomen voordat de diagnose wordt gesteld? Zijn er behandelmogelijkheden? Hoe om te gaan met de acceptatie, na de diagnose. Hoe om te gaan met vragen betreffende het levenseinde?

Een Geriater/ Specialist ouderen geneeskunde, zal uitleg geven over het geheugenonderzoek, de verschillende vormen van dementie en de behandelroute. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen en bovenstaande vragen.

Het Alzheimer Café is iedere derde dinsdagavond van de maand, vrij toegankelijk. De avond wordt begeleidt door Netty Dronkert, casemanager dementie. De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt uiterlijk 21.15 uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Er is live muziek.

Meer berichten