Foto: Picasa

Feest bij herfstkeuring

Boskoop - Afgelopen zaterdag vond er weer een feestelijke gebeurtenis plaats vanwege het 60-jarig bestaan van de commissie Mooi Boskoop, waarvan de keurmeesters alle voortuinen van Boskoop onder de loep nemen en daar een beoordeling aanhangen.

Deze keer vond het feestje plaats aan de Compierekade in het onderkomen aldaar van kweker André Moerings. André heeft daar een waar paradijsje gecreëerd en de prijswinnaars van de herfstkeuring van Mooi Boskoop waren deze middag te gast in zijn, zoals hij het zelf noemt, man cave.

De laatste tuinenkeuring van dit seizoen eindigde dus in een gezellig samenzijn van prijswinnaars, jubileumcomité en enkele keurmeesters. Allereerst werden de gasten ontvangen met koffie, waarna een rondleiding volgde op het voormalige bedrijf van de heer Moerings. Enige jaren gelden heeft hij het bedrijf overgedragen aan Jan Willem Bakhuyzen, die ook een deel van de rondleiding voor zijn rekening nam. Prijswinnaars en keurmeesters waren onder de indruk van de kwekerij, waar Pernettya's en Skimmia's gekweekt worden in grote hoeveelheden en in een prima kwaliteit. Juist in deze periode van het jaar zijn deze planten op hun mooist en gezien de lege vakken op de kwekerij vinden deze producten dan ook gretig aftrek.

Na de rondgang over het bedrijf was het tijd voor een hapje en een drankje en werden de prijzen uitgereikt. Verrassenderwijs gingen nogal wat prijzen naar tuinen, die door hun bezitters nog niet zo lang geleden op de schop genomen waren of zelfs volledig vernieuwd. Hieruit blijkt dan maar weer dat zulke tuinen door de keurmeesters herkend en vervolgens gewaardeerd worden met diverse prijzen.

Het uiteindelijke doel van Mooi Boskoop is dan ook, dat andere tuinbezitters hierdoor gestimuleerd worden om ook eens kritisch naar hun eigen tuin te kijken, wat uiteindelijk moet resulteren in een dorp dat elk jaar een beetje mooier wordt.

Meer berichten