Een ander heeft te diep in het plastic glaasje gekeken tijdens het hossen op het plein en kotst zijn hele maaginhoud eruit bij ons voor de deur... (Niet de dames op de foto!)
Een ander heeft te diep in het plastic glaasje gekeken tijdens het hossen op het plein en kotst zijn hele maaginhoud eruit bij ons voor de deur... (Niet de dames op de foto!) (Foto: )

Weer de groetjes van de Stamtafel!

Verhalen van echte Boskopers

Debbie de Geus

Ergens in Boskoop staat een stamtafel. En als die tafel toch praten kon… Aan deze tafel worden dingen besproken door Boskopers, toeristen en buitenlui. Dingen die ook vaak de krant niet halen, maar iedereen wel graag wil weten. Aan de stamtafel wordt dit onder de loep genomen.

Boskoop - Een tijdje geleden alweer dat de Stamtafel gepraat heeft. Het was zomer, rustig en er gebeurden geen noemenswaardige dingen. Boskoop heeft geen gekke dingen meegemaakt. Om ons heen gaat alles zijn gang en de dingen waar we het altijd over hebben, daar blijven we het over hebben. We hebben ons in de afgelopen weken weer druk gemaakt over het groenvoorzieningenbeleid, de hefbrug en dat soort dingen.
Boskoop zou Boskoop niet zijn als we niet proberen om onze ergernissen met anderen te delen in de hoop dat die ander het oplost.
Toch, achter de schermen, gebeurt er van alles, maar toch ook weer niks.

Hier aan de Stamtafel druppelen de mensen elke dag in en uit. Maar we zijn de laatste tijd ook wat mensen kwijtgeraakt aan ziektes of andere gezondheidsproblemen. Ook mensen die ziek zijn geworden en momenteel tobben met hun gezondheid zien we wat minder. Het is een gemis als je jarenlang bepaalde gezichten in en uit ziet druppelen en dan van de ene op de andere dag die gezichten niet meer ziet. 'Eventjes' zijn dan al die andere dingen lang niet zo belangrijk.

En na dat 'eventjes' gaat het leven gewoon weer verder. En voor je het weet ben je alweer bezig een outfitje te bedenken voor het aankomend Oktoberfest of lopen we weer met zijn allen op de braderie.

Is het oubollig?

De braderie is ook altijd zo'n ding waar de mensen het graag over hebben. Veel mensen zeggen dat ze niet gaan. Dat het oubollig is, dat er alleen maar plaatselijke ondernemers staan en dat je er meer te kijken dan te kopen hebt. Als je je ogen dicht doet, kan je aan de achterkant van je oogleden de hele braderie uittekenen. Want elk jaar is hij hetzelfde.
Ook bij de Stamtafel is het op die dagen drukker, want al die mensen die niet zouden gaan, gaan toch even een rondje lopen. De een is met een kwartier terug en de ander zien we helemaal niet meer terug, want die staan mee te swingen op het plein.
Weer een ander heeft te diep in het plastic glaasje gekeken tijdens het hossen op het plein en kotst zijn hele maaginhoud eruit bij ons VOOR de deur. En een half uur later doet een ander het bij ons NAAST de deur. Gelukkig nog wel met het fatsoen om een emmertje water binnen te komen halen. De Stamtafel sluit daarom wat vroeger dan normaal, want als de braderie is afgelopen gaan de mensen elders naar vertier zoeken. Bij ons is er wel genoeg gekotst, dus wij sluiten onze deur.

De kroeg in

Waar voorheen de horeca dit oppakte en er een feestje van maakte, is het nu 'gewoon de kroeg in'. Geen overkapping meer in de Bootstraat en even lekker door het geluid gaan.
Regeltjes en kosten zijn hier de oorzaak van, want elke kroeg moet aan de braderie een aanzienlijk bedrag betalen om hun straatje leeg te houden. Dus als je geen kraam voor je deur wil, moet je toch die plaats betalen.
Ondanks dat er geen overkapping kwam, stonden deze straatjes niet gevuld met kraampjes. Het is op sociaal gebied ook een goede manier om even een praatje te maken.
Je komt altijd wel iemand tegen, je hapt even een lekker broodje weg en hoogstwaarschijnlijk heb je toch ook nog wat gekocht. Al is het maar een envelop van de zonnebloem.

Best een leuke dag

Als de zon dan ook nog schijnt, kan je er best een leuke dag van maken. We hebben verschillende meningen gehoord en iedereen mag er het zijne van vinden, maar als er niks meer georganiseerd wordt, is het ook maar een saaie boel.
Er staat elk jaar geschreven dat het weer een daverend succes was, dus dat zal het dit jaar ook vast weer zijn.
Zoals eerder gezegd, het leven kabbelt verder en over ergernissen blijven we praten.

Meer berichten