Door deze overwinning staan de Schadenetboys samen met Floreant aan kop van de ranglijst in de 4e klasse C. Foto: Martin van Oostveen
Door deze overwinning staan de Schadenetboys samen met Floreant aan kop van de ranglijst in de 4e klasse C. Foto: Martin van Oostveen (Foto: Martin van Oostveen)

BSC'68 wint 2e wedstrijd

Ingezonden

Zaterdag stond voor BSC'68 de thuiswedstrijd tegen Cabauw op het programma. De groenwitten bleken een maatje te groot voor de jonge ploeg uit Cabauw en wisten na een zeer goed eerste half uur met een 4-0 ruststand, uiteindelijk met 6-2 te zegevieren.

Benthuizen - De thuisclub begon met de wind in de rug overtuigend aan de wedstrijd en zette de tegenstander met veel druk en snel combinatiespel vast op eigen helft. Na ruim vijf minuten kwam een voorzet van rechts door Robin Bouwmeester met veel precisie voor de voeten van Lijon Korving gekopt en die wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0. Vlak daarna verdubbelde Lody Dijkhuizen met een lob over doelman Jeroen van Kats van Cabauw de score (2-0). BSC'68 voerde de score verder op door een eigen doelpunt van Koen van Klaren en opnieuw Lijon Korving uit een slimme steekbal van Remco Bor. De ploegen gingen met een 4-0 ruststand aan de thee.

De tweede helft was voor het publiek veel minder aantrekkelijk om naar te kijken. Al na een paar minuten wist Cabauw, na een onachtzaamheid in de verdediging van BSC'68, tegen te scoren door Friso Nagel (4-1). Het prima combinatiespel uit de eerste helft was, door (te) veel lopen met de bal en het nodige egoïsme nauwelijks meer te zien. Toch wist BSC'68, via de voor Nick Holstege invaller Guido de Peinder, nog tweemaal te scoren. Aanvoerder Friso Nagel van Cabauw maakte, na onnodig balverlies van de groenwitten, uit een prima genomen vrije trap zijn tweede treffer van de middag. Met een 6-2 stand besloot de prima fluitende scheidsrechter Sleeuwenhoek een einde te maken aan deze sportieve wedstrijd.

Door Leo van den Berg

Meer berichten