V.l.n.r.: Jan den Haan, Rogier van Boxtel, Rien Vurens en Simon de Jong. Het nieuwe bestuur neemt het stokje over.
V.l.n.r.: Jan den Haan, Rogier van Boxtel, Rien Vurens en Simon de Jong. Het nieuwe bestuur neemt het stokje over. (Foto: Morvenna Goudkade)

'Wij gaan de mouwen opstropen'

Morvenna Goudkade

Nieuwe wind in het Rosarium

Heel goed nieuws voor het Boskoopse rozenpark. De vrijwillige onderhoudsploeg is uitgebreid en de Stichting tot behoud van Rosarium Boskoop is nieuw leven ingeblazen.

BOSKOOP – Maandagmiddag presenteerde het nieuwe bestuur, Simon de Jong, Jan den Haan en Rogier van Boxtel, zich in het Rosarium, voor de overdracht met aftredend bestuurslid Rien Vurens.

De stemming is maandag opperbest. Kersverse voorzitter Simon de Jong bedankt Rien Vurens, die de laatste tijd het enige nog overgebleven bestuurslid was. Vurens, sinds 1989 actief bij de Stichting tot behoud van Rosarium Boskoop, neemt nu formeel afscheid. Na dertig jaar is het mooi geweest.

Simon de Jong en zijn net aangetreden medebestuursleden Jan den Haan (secretaris) en Rogier van Boxtel (penningmeester) hebben er zin in. "We gaan de mouwen opstropen voor het Rosarium," zegt de voorzitter.

De onderhoudsploeg is ook uitgebreid. Behalve Jan van Gemeren is ook Arie Rijkaart toegetreden. Daarnaast zullen Simon de Jong en Jan den Haan ook meehelpen als onderhoudsvrijwilliger. Waarom de Boskopers zich sterk maken voor het Rosarium? Dat willen ze graag vertellen. Rogier van Boxtel, werkzaam bij een internationaal IT-bedrijf, vindt het een 'heel mooie en unieke plek'. "Daarom wil ik helpen om het Rosarium te behouden."

Ook Simon de Jong, gepensioneerd na een carrière in de gezondheidszorg, wil graag zelf iets doen. "Ik heb helemaal geen achtergrond in het groen, maar ik hou wel erg van tuinieren."

Bestuurslid Jan den Haan komt wel uit de branche. Zijn vader was rozenkweker en zelf werkte hij ook jarenlang met rozen. De Haan meldde zich aan na een oproep in de Gouwe Koerier. "De rozen gaan me aan het hart," zegt hij.

De mannen zijn lovend over de samenwerking die zij ondervinden. "We hebben heel goed contact met de gemeente Alphen," zegt voorzitter De Jong. "En ook met de VVV, het Boomkwekerij Museum en andere partijen." De mannen zijn al verschillende keren met elkaar aan het werk geweest in het rozenpark gehuld in speciale Rosarium-jacks. "We krijgen veel complimenten, mensen waarderen wat we doen."

Help mee of koop een roos

De onderhoudsploeg van Stichting tot Behoud van Rosarium Boskoop is elke maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur aan het werk in het rozenpark. Wie ook mee wil helpen met het onderhoud (evt. op andere tijden) of het bestuur wil versterken, kan contact opnemen met de Stichting via rosariumboskoop@gmail.com.

Op de Boskoopse Braderie, komend weekend, heeft de Stichting een kraam met tuinrozen: de prachtige rode Rosa 'Isa'. De opbrengst van de rozenverkoop komt ten goede aan het onderhoud van het Rosarium.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden