Boskoop wandelt!

Stichting Gezond Boskoop heeft ook dit jaar het initiatief genomen om met een groep wandelaars mee te doen aan de Nationale Diabetes Challenge. De afgelopen maanden is er weer hard getraind om mee te doen aan de nationale afsluiting op zaterdag 28 september in Den Haag. Iedere dinsdag- en vrijdagmiddag start een groep wandelaars vanuit het Medisch Centrum Parklaan (MCP) voor een heerlijke wandeltocht door Boskoop. Deze wandelingen worden begeleid door zorgverleners en een sportcoach . We zien bij de deelnemers dat de gezondheid verbetert. Zo worden de bloedglucosewaarden lager, de spieren soepeler en wordt het humeur beter.

Op 25, 26 en 27 september wordt er in Boskoop gewandeld en op 28 september is de landelijke afsluiting in Den Haag. Mensen die mee willen doen aan dit evenement kunnen zich melden bij Boskoop Wandelt (dinsdag of vrijdag om 13.30 uur bij het MCP). Dus wilt u samen met andere mensen op een gezellige en ontspannen manier lekker lopen met een gezamenlijk doel, dan is dit een kans! De Challenge is niet alleen voor diabetespatiënten: iedereen kan meedoen!

Loopt u mee?

Meer informatie:

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/gezondboskoop/

Wat is de NDC?
Met ondersteuning van de Bas van de Goor Foundation organiseren lokale zorgverleners (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) wekelijks een wandeling voor mensen met diabetes. Zo helpen ze hen op weg naar een gezonde leefstijl. In kleine stappen trainen de deelnemers, samen mét hun zorgverlener, 16 tot 20 weken voor de Nationale Diabetes Challenge Week eind september. De doelstelling is om in die week vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de eigen omgeving en de laatste dag (zaterdag 28 september) op het Diabetes Challenge Festival waar alle deelnemers uit het hele land de laatste kilometers afleggen en finishen.

Meer berichten