Gelukkig nog veel herkenning na 10 jaar!
Gelukkig nog veel herkenning na 10 jaar! (door Ellen de Jong)

We hadden veel plezier op "De populier".

De groep 8 van meester Laurens uit 2009 – 2010 was een hele hechte groep. De meeste leerlingen waren ervan overtuigd dat ze dikke vrienden zouden blijven en deden destijds voorspellingen over hun toekomstige leven.

In de herinneringsboekjes van destijds werd tevens vol lof over de klas, meester en school geschreven.

Maar wat is er na tien jaar van deze voorspellingen nog waar? Twee leerlingen van de groep namen het initiatief om te inventariseren of er belangstelling was om een reünie te organiseren. Tot hun verbazing reageerde iedereen positief, inclusief de meester. Slechts één leerling was niet in de gelegenheid om te komen.

Iedereen verzamelde op school om te bekijken hoe het er ook alweer uit zag. Dat was wel een beetje anders dan tien jaar terug, mede door de nieuwe onderwijsvorm die het afgelopen jaar op "De Populier" werd geïntroduceerd.

Gelukkig ook veel herkenning… Vervolgens vertrok de groep richting een medeleerling die nog steeds in Boskoop woont. Na een BBQ werd er nog een quiz gedaan, waaruit bleek dat vele inzichten toch veranderd waren en ook verrassend veel goed was voorspeld. En met een beetje geluk ziet iedereen elkaar over tien jaar weer, want het was beregezellig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden