Hoofdrolspeelster Abbey Hoes (25) is in september vaak te vinden op de filmset in Boskoop.
Hoofdrolspeelster Abbey Hoes (25) is in september vaak te vinden op de filmset in Boskoop. (Foto: Jaap Vrenegoor)

Boskoop locatie voor nieuwe speelfilm

Hoe bijzonder is het als je huis opeens filmlocatie wordt? Heel bijzonder, vindt Aletta van Marrewijk, samen met haar man eigenaar van een woning aan de Voorkade in Boskoop. Aletta kreeg opeens een filmmaatschappij aan de deur. Haar huis bleek de perfecte locatie voor de nieuwe speelfilm 'Buiten is het feest'.

BOSKOOP De familie Van Marrewijk verblijft deze maand met de camper in Spanje. Hun woning is volledig in gebruik voor filmopnames. Het gaat om de verfilming van het boek 'Maar buiten is het feest' van Arthur Japin, gebaseerd op het levensverhaal van Karin Bloemen. De cabaretière onthulde dat ze in haar jeugd is misbruikt. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Georgina Verbaan, Abbey Hoes en Eelco Smits.

Vanuit Spanje laat Aletta van Marrewijk weten het 'superleuk' te vinden, dat hun huis straks terug te zien is in een film. "Maar ik vind het ook geweldig voor Boskoop, want zo zetten we het dorp wel op de kaart. Ook het Rosarium komt in beeld, want daar wordt een trouwscene gespeeld." Hoe het zo gekomen is, dat wil ze wel vertellen. "Er stond opeens een man voor de deur die vroeg of hij foto's mocht maken, binnen in ons huis. Dat vond ik natuurlijk wel een vreemde vraag, maar hij was heel serieus en legde uit dat het om een film ging. Het bleek dat ons huis de perfecte locatie is voor de ouderlijke woning in de film." Producent Reinier Seelen van Rinkel Film, vertelt dat het huis in Boskoop de belangrijkste filmset is. "We filmen daarnaast ook nog in Haarlem, Amersfoort, Ankeveen, Den Haag en het Gelderse Heesselt." Aletta verheugt zich er al op om haar huis op het witte doek te zien. 'Buiten is het feest' verschijnt volgend jaar in de bioscopen en zal ook internationaal worden uitgebracht. "De film speelt een tijdje terug en daarom moest het interieur worden aangepast, maar je ziet toch allerlei spullen van mij in de film. Mijn keuken moest ook aangepast, ik heb nu een witte keuken in plaats van een bruine, maar daar ben ik eigenlijk wel blij mee, haha."

Door Morvenna Goudkade

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden