Korenmolen De Eendracht.
Korenmolen De Eendracht. (Foto: )

Molen De Eendracht

Alphen a/d Rijn - Tijdens gratis rondleidingen zullen onze molengidsen vertellen over het oude ambacht van molenaar en uitleg geven over het maalproces. Wees welkom van 10:00 uur tot 17:00 uur aan de Gouwsluisseweg 46.

Uiteraard zal bij voldoende wind de molen ook draaien.Bovendien kunnen bezoekers vanaf de stelling genieten van een fraai uitzicht over Alphen en de Oude Rijn.Gouwsluisseweg 46

Verder is de industriemotor "De Oude Bram" zeker het bezoeken waard. Deze uit 1934 stammende dieselmotor is nog altijd in bedrijf als er onverhoopt niet op de wind gemalen kan worden.

In de molen is ook een bakkerijmuseum aanwezig waar een overzichtstentoonstelling is ingericht met bakkersspullen uit vroeger tijden.

Nieuwsgierig geworden naar meelproducten gemalen door "De Eendracht"? In onze molenwinkel vindt u een ruim assortiment broodbakartikelen en krijgt u prima adviezen.

Op de Open Monumentendag is "De Eendracht" geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Entree is gratis. Ook jongeren zijn van harte welkom. Kinderen onder de 12 jaar dienen wel onder begeleiding van een volwassene te staan.

Bezoekadres:

Gouwsluisseweg 46

2405 XS Alphen a/d Rijn

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden