Op zeven september was het 25 jaar geleden dat de Oudheidkamer en de Winkel van Sinkel geopend zijn.
Op zeven september was het 25 jaar geleden dat de Oudheidkamer en de Winkel van Sinkel geopend zijn. (Foto: )

'De Negen Turven' in Benthuizen

Wij nodigen U uit om onze geheel vernieuwde tentoonstellingsruimte in de Oudheidkamer 'De Negen Turven' te komen bewonderen.

Benthuizen - Met inzet van vele vrijwilligers is de ruimte omgetoverd tot een modern en fraai resultaat. Tegelijkertijd staan we stil bij Monumentendag 2019 met als thema 'Plekken van Plezier'. Hiervoor is een nieuwe tentoonstelling ingericht onder de titel 'Oudheidkamer, toen en nu' en op het Molenplein zijn tal van activiteiten georganiseerd.

Jubileum bij de Historische Kring Benthuizen

Op zeven september was het 25 jaar geleden dat de Oudheidkamer en de Winkel van Sinkel geopend zijn. Ook dat willen we vieren op monumentendag met een aantal activiteiten op het molenplein. Er zijn o.a. demo's honing maken, manden maken, boerenkaas maken en kralentassen maken. Voor de kinderen is er een gratis suikerspin, en plaatsgenoot Jaap Verhoek zal oud Hollandse liedjes op de accordeon ten gehore brengen.

Er is een Bric en Brac kraam en natuurlijk is ook de 'Winkel van Sinkel' geopend voor heerlijk ouderwets snoepgoed en leuke presentjes.

Allen welkom op de 14e september van 11.00 tot 17.00 uur, maar ook daarna zijn we elke zaterdagmiddag vanaf 13.30 tot 17.00 uur geopend. Dorpsstraat 139 te Benthuizen

Meer berichten