De Poolse kunstenaar DZIKI.
De Poolse kunstenaar DZIKI. (Foto: R.J. v/d Straaten)

'Ontdekte' kunstenaar

Enkele weken geleden ontving Roland Jaap van der Straaten een Poolse kunstenaar uit Boskoop bij zijn bezoekje aan het stiltecentrum in het kerkje op het marktplein.

Boskoop - Zijn artiestennaam is DZIKI - want voor ons in Nederland is de naam Arkadivsz Zakowicz niet uit te spreken was zijn toelichting. Hij werkt al een tijd in ons land, maar was bij de kennismaking met Roland zeer terneergeslagen omdat hij niet toekwam aan zijn werkelijke passie: schilderen. Dit kwam vanwege het vele werk dat hij "om den brode" dagelijks in een kwekerij doet.

Op verzoek haalde hij een aantal van zijn werken naar het kerkje en was Roland en diversen met hem verbluft over de intensiteit in kleuren en over het verhaal dat in de werken ligt opgesloten en dat eerst heden naar buiten lijkt te mogen komen.

Omdat de nieuw ontdekte kunstenaar graag succes wordt gegund, wordt op zaterdag 14 september een eerste expositie van een groot aantal werken van DZIKI georganiseerd. De opening van de expositie vindt plaats om 11.00 uur met een kennismaking. Na de introductie is er volop gelegenheid om vragen te stellen en de werken te bewonderen. Info: 0640286364.

Meer berichten