Megan en Stef 'plukken' een geluksgedichtje in het Kerkje tijdens de Geluksroute in Boskoop. FOTO; Morvenna Goudkade
Megan en Stef 'plukken' een geluksgedichtje in het Kerkje tijdens de Geluksroute in Boskoop. FOTO; Morvenna Goudkade (Foto: Morvenna Goudkade)

Geluksgedichtjes plukken in het Kerkje

René Froger zong het al: Alles kan een mens gelukkig maken. De zon die doorbreekt, een vers kopje thee……Met dat idee in het achterhoofd gingen de organisatoren van Geluksroute Boskoop een paar maanden geleden aan de slag. Er waren geluksbrengers nodig, mensen die thuis, op het bedrijf of op een andere plek geluksaanbiedingen wilden doen. Er het publiek moest weten dat ze als geluksplukker overal langs de route geluksmomentjes konden hebben. Afgelopen weekend werd de eerste Geluksroute Boskoop gehouden.

BOSKOOP - In het kleine Kerkje in de Burgemeester Colijnstraat in Boskoop komen mensen binnen om geluksgedichtjes te plukken, verhalen te horen of even een rustmomentje te pakken. Nel van Kregten en Roland Jaap van der Straaten verwelkomen bezoekers en leggen uit wat er mogelijk is. Ook Megan (16) en Stef (19) komen even een kijkje nemen. Ze 'plukken' allebei een gedicht uit de gedichtenmolen die Nel voor hen ophoudt. "Deze gedichtjes zijn gemaakt door Rosemarie de Heij," vertelt Nel. "Zij is zelf nu even naar de sing-in."

Megan vouwt haar gedicht open. "Het is heel kort, maar wel mooi," zegt ze. "Weet je dat je heel gelukkig kunt worden van gelukbrengen. Simpel?"

Kerkvrijwilligers Nel en Roland Jaap vinden het heel leuk om het Kerkje open te stellen voor de Geluksroute. Roland Jaap is opgetogen over de kleurige schilderijen in de kerk, een Poolse kunstenaar, Dziki, heeft ze spontaan gebracht om te laten zien. "Daar word ik zelf ook heel gelukkig van," zegt de Boskoper, terwijl hij Dziki in de kerk rondleidt.

De allereerste Geluksroute in Boskoop is georganiseerd door Sandra van Veen en Marion van den Eijnden. Zij besloten om aan te haken bij Geluksroute Nederland. De route in Boskoop, langs kwekerijen, kinderboerderij, horeca, huiskamers en meer, wordt door het publiek goed ontvangen, zo blijkt ook op Boerderij De Barg aan de Otweg. Bezoeksters Yolande Kolster en Marita Kok hebben een heerlijke middag gehad. "Ik vind dit een prachtige plek," zegt Marita, met een blik op de idyllische boerderij omgeven door fruitbomen. "Ik heb appels geschild voor het fruitsap. Ik werd er wel gelukkig van, ja." Yolande heeft de smaak te pakken en wil nog een paar gelukslocaties gaan bezoeken. Organisator Sandra van Veen gaat intussen van start met een djembé jamsessie. In een open stalruimte staan de djembé trommels opgesteld. De Boskoopse Miranda is er met dochter Floortje (15). "We hadden dit nog nooit gedaan," zegt Miranda, na afloop. "Of ik er een beetje gelukkig van geworden ben? Zeker wel." Ans Verkleij, bewoonster van De Barg, is ook happy. "Er zijn al zo'n 40-50 mensen langs geweest," zegt Ans, die vers fruitsap schenkt.

Sandra heeft heel veel mooie reacties gehad, zegt ze. "Genoeg om te spreken van een geslaagde eerste editie. En een mooie opmaat voor een tweede editie volgend jaar."

Door Morvenna Goudkade

Meer berichten