Dini van der Wilt met de cheque bij een van de nieuwe schuilhutten op de kinderboerderij.  FOTO: Morvenna Goudkade
Dini van der Wilt met de cheque bij een van de nieuwe schuilhutten op de kinderboerderij. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: Morvenna Goudkade)

Nieuwe schuilhutten op kinderboerderij

Een feestelijk moment, afgelopen vrijdag op kinderboerderij De Contactweide. Daar werd door Dini en Johan van der Wilt, eigenaren van Café Gouwezicht, een cheque overhandigt waarvoor inmiddels twee schuilhutten voor de dieren zijn aangeschaft. Beheerders, vrijwilligers, bestuursleden én het horeca-echtpaar bleken positief over de toekomst van de kinderboerderij.

BOSKOOP – Natuurlijk moet er even geposeerd worden bij een van de schuilhutten. Ook de geiten hebben de hut inmiddels ontdekt. Dini van der Wilt toont een grote cheque. Lachende gezichten alom, het gaat weer goed met de kinderboerderij.

Dini en Johan van Café Gouwezicht kregen vorig jaar het idee voor de sponsoractie. "We wilden graag een goed doel steunen," vertelt Dini. "Toen kwam de kinderboerderij meteen bij me op." Johan vertelt dat er 750 euro is opgehaald, een groot deel is afkomstig van de hamburgerverkoop op de laatste braderie. "Alle broodjes hamburger de we toen hebben verkocht, kwamen ten goede aan onze inzameling. Ook hebben we nog een aantal giften gekregen." Het echtpaar heeft wel gewacht met het overhandigen van de cheque tot zeker was dat de kinderboerderij zal voortbestaan. Dini: "We willen het bedrag echt laten besteden door De Contactweide. Omdat er steeds veel te doen is over de toekomst van de kinderboerderij, hebben we gewacht tot daar meer zekerheid over kwam. Inmiddels durven we het wel aan." Inderdaad zit de kinderboerderij weer in de lift. Beheerders Nanouk Knape (32) en Willeke Koekebakker (29) zijn druk bezig met nieuwe activiteiten. Ook zijn er meer vrijwilligers, zoals Frits en Carla Moulijn uit Boskoop. "Het is heel leuk werk," vindt Carla. ,,We zijn met een leuke groep vrijwilligers." Dini en Johan zijn tevreden over de bestemming van hun inzameling. "Wij hebben er heel veel vertrouwen in," zegt Dini met een blik op de gesponsorde schuilhut.

"Wij vinden dat de kinderboerderij echt thuishoort in Boskoop en dat willen we graag ondersteunen."

Door Morvenna Goudkade

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden